2
Posted 30/12/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Baards pre-orders: aanraders voor maart 2013 (HC/TPB)


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades.

Het orderformulier (pdf) van januari 2013 voor aankopen in maart 2013 kan hier gevonden worden: Previews januari 2013.
Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

BUFFY THE VAMPIRE SLAYER SEASON 9 VOLUME 3: GUARDED TP

Gevoelsmatig ben ik geneigd om te zeggen dat het langer lijkt te duren voordat er paperbacks verschijnen van dit negende seizoen van Buffy The Vampire Slayer. Ik ben nog altijd een liefhebber van deze reeks, maar, als ik de online recensies mag geloven dan is deze comic inmiddels niet meer zo interessant dan dat het ooit was. Met slechts een paperback in mijn kast loop ik te ver achter om mezelf hier een mening over te kunnen vormen. Maar ik neem alvast een voorschot door te zeggen dat het wel mee zal vallen.

LONE WOLF AND CUB OMNIBUS VOLUME 1 TP

Je hebt ze misschien weleens zien staan in de schappen van je favoriete stripwinkel. Al deze kleine bundeltjes op een rij. Dat kan best intimiderend werken. De klassieke manga van het duo Kazuo Koike en Goseki Kojima wordt dan ook door Dark Horse herdrukt in een groter formaat. Sterker nog, ze maken er omnibussen van. Deze jongen telt ruim 700 pagina’s en kost slechts $19,99 ! Het bevat de eerste twee bundels van de originele serie plus enkele verhalen uit deel drie. De covers zijn van de hand van Frank Miller.

BATMAN, INCORPORATED VOL. 1: DEMON STAR HC

We zijn in de laatste fase van Grant Morrisons run op Batman aanbeland. Batman, Incorporated blijft die “vreemde” comic waarin de lezer nog steeds een glimp opvangt van het ‘oude’ DC-universum. Batman heeft zich nu omgevormd tot een grote multinational om de misdaad nog efficiënter te bestrijden. Batman, Robin en de rest worden nog steeds tegengewerkt door Leviathan. Verplichte kost natuurlijk.

WORLDS’ FINEST VOL. 1: LOST DAUGHTERS OF EARTH 2

Paul Levitz brengt samen met de legendarische tekenaars George Pérez, Kevin Maguire en Jerry Ordway het gevoel van het oude DC in een nieuw jasje. In deze titel stranden Power Girl en The Huntress (de Supergirl en Robin van Earth-2) op onze aarde. Hoe kwamen ze daar? Wat is hun doel? Wil je dat weten dan is dit de titel voor jou.

BATMAN YEAR ONE HUNDRED TP NEW PRINTING

De bekroonde cartoonist Paul Pope werd een aantal jaren geleden door DC losgelaten op Batman. Daar kwam deze comic uit voort. In 2039 wordt er een agent vermoord.. En Batman..een vergeten icoon uit het verleden is de hoofdverdachte. Year 100 is een compleet verhaal met een kop en een staart en het is gemaakt door Paul Pope. Wat wil een mens nog meer?

DIAL H VOL. 1: INTO YOU TP

Een vreemde eend in de bijt van het nieuwe DCnU. Hoelang mag je dat eigenlijk nog nieuw noemen trouwens?
De grootste attractie van deze comic is ongetwijfeld schrijver China Miéville, een Britse sciencefictionsensatie. Dial H is een superheldencomic overgoten met een Vertigosausje.

THE AUTHORITY VOL. 1 HC

“We are the Authority and we’re going to kick your heads in.” Wanneer je een jonge twintiger was tijdens de eeuwwisseling dan was dit de comic voor jou. The Authority voelde in haar beginfase aan als een frisse nieuwe start. Een vat vol nieuwe ideeën, de belofte van een toekomst waarin alles anders zou zijn. De comic die Batman en Superman definitief degradeerde tot stoffige overblijfselen uit grootvaders tijd. (Nou, tot 11-9-2001 dan.. ) Dit is de comic die je aan je kinderen heeft wanneer ze vragen: “Vader, hoe was dat nu zo’n eeuwwisseling?” Het is ook Warren Ellis die eindelijk leek op een echte schrijver en een Bryan Hitch die doorbrak.

PUNK ROCK JESUS TP

De messias wordt gekloond en keert terug als ster van zijn eigen reality show. Totdat hij door de leugens heen prikt en de mensheid de vinger geeft in plaats van zijn zegen. Critici liepen weg met deze miniserie van Sean Murphy en wij waren ook best te spreken over deze comic. Vertigo op zijn best?

UNCANNY AVENGERS VOL. 1: THE RED SHADOW PREMIERE HC

Avengers Assemble! Rick Remender en John Cassaday luiden een nieuw tijdperk in met dit combinatieteam van X-Men en Avengers. Een interessant experiment dat hopelijk ook een goede comic zal opleveren.

AVENGERS VOL. 1: AVENGERS WORLD PREMIERE HC

Jonathan Hickman heeft de zware taak om Brian Michael Bendis na 8 jaar te degraderen tot een voetnoot in de Avengers-geschiedenis. Je kan hem niet beschuldigen van een gebrek aan ambitie, want zijn versie van de Avengers is groter en diverser dan ooit. En met tekenwerk van Jerome Opeña en Adam Kubert weet je zeker dat het er mooi uitziet.

DOOM 2099: THE COMPLETE COLLECTION BY WARREN ELLIS TPB

In de jaren negentig experimenteerde Marvel met een nieuwe lijn comics. Deze verbeelden hun superheldenuniversum aan het einde van de 21ste eeuw, het jaar 2099 om precies te zijn. Er waren twee titels die door het grote publiek als boeiend werden gezien. De ene was Spider-Man 2099 en de andere was Doom 2099. Deze laatste werd deels geschreven door Warren Ellis die indertijd niet meer was dan een ploeterend talent. Maar de ideeën en sfeer van deze comic zouden de tand des tijds weleens hebben kunnen doorstaan.

JOHN BYRNE’S FANTASTIC FOUR: ARTIST’S EDITION HC

Dertig jaar geleden waren veel comiclezers in de ban van John Byrne‘s run op de Fantastic Four. Een run die door veel oudere fans nog steeds wordt gezien als de beste na de oorspronkelijke issues van Stan Lee en Jack Kirby. Deze editie bundelt 6 FF-delen en is uiteraard weer gemaakt met de bekende aandacht voor details die de lezer van IDW gewend is. Het originele tekenwerk op het originele formaat zodat de lezers zich kunnen vergapen aan de krachtpatserij van Byrne.

THE COMPLETE ZAUCER OF ZILK

Een Britse comic die vooral werd opgepikt vanwege tekenaar Brendan McCarthy. Hoewel hij al eerder voor Vertigo en Marvel werkte wil het grote publiek hem maar niet oppikken. Gek eigenlijk, want men is het over het algemeen wel eens met de stelling dat hij een van de meest geïmiteerde tekenaars is in het hedendaagse comicsland.

THE ART OF TODD MCFARLANE: THE DEVIL’S IN THE DETAILS TP

Er is op Brainfreeze al genoeg geschreven rond dit boek. Deze vermelding is slechts om iedereen erop te wijzen dat er nu een goedkopere editie in softcover wordt aangeboden.

ARCHER & ARMSTRONG VOL. 1: THE MICHELANGELO CODE TPB

Mijn teerbeminde collega Spine organiseert weer een sit-in in mijn tuin als ik Valiant oversla. Probeer maar eens een oog dicht te doen wanneer een stel hippies onder je raam de sitar bespelen om 2.00 ‘s nachts. Lieve lezertjes, denk in ieder geval even aan deze comic. Doe het voor mij..

LOU SCHEIMER: CREATING FILMATION GENERATION

Yep, ook deze maand weer een educatief geeky boek. Dit keer gaat het over de Filmation Studio. Mensen onder de 25 hebben hier nooit van gehoord, maar de iets oudere geeks gaan waarschijnlijk stuiteren van enthousiasme ,want deze studio was in de jaren 80 verantwoordelijk voor tekenfilms als He-Man and the Masters of the Universe en Marshall Bravestarr. Hun geschiedenis gaat echter nog verder terug want ze maakten ook al animatiereeksen rond Star Trek en Mighty Mouse.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar