Random Article


Star Wars Comics keren terug naar Marvel

 


4
Posted 20/12/2012 by

Marvel’s Star Wars #1 uit 1977

Eerder dit jaar verraste de Walt Disney Company vriend en vijand door aan te kondigen dat ze LucasFilm en de rechten tot Star Wars overgekocht hadden van George Lucas. De release van Star Wars: Episode VII, de volgende film in de saga, staat gepland voor de zomer van 2015 en heel wat meer materiaal zal uiteraard hierbij volgen. Eén van de grootste vragen die we konden stellen bij deze monsterdeal was wat er nu zou gebeuren met de verschillende Star Wars-comics, dewelke sinds 1991 exclusief worden uitgegeven door Dark Horse en ondertussen zijn uitgegroeid tot een immens belangrijk deel van de franchise haar expanded universe. Disney mag immers sinds 2009 ook Marvel – de grootste Amerikaanse comicsuitgeverij – tot één van haar dochterbedrijven rekenen.

Volgens de blog BlueSkyDisney en Britse website Bleeding Cool zou de kogel door de kerk zijn. De Star Wars-comics zullen terugkeren naar Marvel. Het was bij Marvel Comics dat de eerste Star Wars-comics (1977-1986) werden uitgebracht, vooraleer Dark Horse enkele jaren later de exclusieve licentie verkreeg. In de 107 delen tellende reeks werkten grote namen uit de wereld der comics als Roy Thomas (Avengers, Fantastic Four), Walt Simonson (Thor, Avengers), Howard Chaykin (American Flagg!, Black Kiss) en Chris Claremont (Uncanny X-Men, X-Treme X-Men) aan de avonturen van Luke Skywalker en de zijnen. Als alles goed verloopt, zou het House of Ideas vanaf 2015 terug comics uit A Galaxy, Far Far Away mogen publiceren, nadat de contracten met Dark Horse afgelopen zijn. Netjes op tijd voor Episode VII dus.

De huidige Dark Horse-reeksen zullen daarmee dan ook de laatste zijn. Hun contract wordt niet verlengd. Dit zou weleens een geweldige klap kunnen betekenen voor de onafhankelijke uitgeverij, die de Star Wars-vlam tenslotte gedurende meer dan 20 jaar levende heeft gehouden en heel wat nieuwe interessante concepten tot de franchise heeft geïntroduceerd. Voorlopig blijft het echter nog wachten op officiële statements van beide partijen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


4 Comments


 1. avatar
   

  Jammer voor Dark Horse, maar niet onverwacht.
  Stevige licentie voor Marvel. Crossover-potential.
 2. avatar
   
  VidelKastroo

  Dark Horse gaat zich weer moeten werpen op Sin City, i’d call that a win! :D
 3. avatar
   
  Donnie Darko

  Zou Brian Wood ook overstappen voor de Star Wars reeks?

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.