Random Article


Patrick Stewart en Ian McKellen keren terug in X-Men: Days of Future Past

 


1
Posted 28/11/2012 by

We schreven al eerder dat Famke Janssen en Patrick Stewart, oudgedienden van de X-Men-films, het wel zagen zitten om terug te keren tot de franchise rond Marvels vrolijke mutanten. Voor de sequel op X-Men: First Class (2011), getiteld X-Men: Days of Future Past, keert Bryan Singer (X-Men, X2) terug in de regisseursstoel. En hij is niet alleen. De regisseur bevestigde via Twitter dat zowel Patrick Stewart als Ian McKellen hun rollen opnieuw zullen oppakken als de oudere versies van respectievelijk Professor X en Magneto!

Naast Stewart en McKellen, keren uiteraard ook James McAvoy en Michael Fassbender (foto rechts), de jongere Charles Xavier en Magneto uit First Class, terug voor de sequel. Inmiddels zijn ook Jennifer Lawrence als Mystique en Nicholas Hoult als Beast officieel bevestigd om terug te keren.

X-Men: Days of Future Past, dat door Fox hun nieuwe creatieve consulent Mark Millar (Kick-Ass, Civil War) nogal bombastisch maar desalniettemin juist omschreven wordt als “X-Men meets The Terminator“, werd gebaseerd op de bekende gelijknamige verhaallijn uit 1981. Met de bevestiging van Stewart en McKellen is het dus zeker dat de jonge mutanten doorheen de tijd zullen reizen en hier geconfronteerd worden met hun oudere versies in een alternatieve, dystopische toekomst.

Singer vermeldde ook dat dit nog zeker niet de laatste bekende namen voor Days of Future Past zijn. Verwacht dus ook maar dat Hugh Jackman als Wolverine – de enige die in werkelijk alle X-films tot hiertoe meedeed en zijn tweede soloprent, The Wolverine, volgend jaar ziet verschijnen – in de sequel te zien zal zijn. Zijn rol was immers in het oorspronkelijke verhaal door Chris Claremont en John Byrne niet gering. Het tijdreisaspect vormt meteen ook de ideale gelegenheid om de eerste X-Men-trilogie en X-Men Origins: Wolverine te koppelen aan de tijdlijn van X-Men: First Class. Hiermee kan Fox hun wens worden vervuld om het cinematische X-Men-universum even groot te maken als dat in de Avengers-films van Disney/Marvel Studios.

X-Men: Days of Future Past zal vanaf 18 juli, 2014 in de bioscoop te zien zijn.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


One CommentLeave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.