0
Posted 28/11/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Baards pre-orders: aanraders voor februari 2013 (HC/TPB)


Maandelijks maakt de baard van Alan Moore voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Hij beperkt zich tot hardcovers en trades.

Het orderformulier (pdf) van december 2012 voor aankopen in februari 2013 kan hier gevonden worden: Previews december 2012.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

FEAR AGENT LIBRARY EDITION VOLUME 2 HC

Het tweede deel van de cultklassieker van Rick Remender en Tony Moore. Deze tweede editie bundelt de issues #17-32 en zal worden aangevuld met de nodige covers en schetsen. Ik heb genoten van Remenders werk op Marvels Uncanny X-Force. Daarom zie ik het als een morele verplichting om zijn creator-owned werk een kans te geven.

MIND MGMT VOLUME 1 HC

Via Marvels anthologietitel Strange Tales ontdekte ik Matt Kindt. Deze cartoonist had al iets van een naam voor zichzelf opgebouwd met zijn spionageverhalen (2 sisters, Super Spy) die zijn uitgegeven bij Top Shelf. Kindt ging geen superheldentitel tekenen, maar maakte voor Vertigo het goed ontvangen Revolver. Bij Dark Horse heeft hij een eigen serie gekregen die het vrij aardig doet. Mind MGMT draait om een schrijfster die een poging doet om een tweede boek te maken. Ze besluit als onderwerp het verhaal te nemen rond een passagiersvlucht waarbij alle passagiers hun geheugen verloren. Daar zit uiteraard veel meer achter en haar rol hierin zal groter zijn dan verwacht…

BATMAN: GOTHAM BY GASLIGHT

Een herdruk van de klassieker van Brian Augustyn (Crimson, Out There) en Mike Mignola (Hellboy) uit 1989. In deze comic wordt een 19de eeuwse Bruce Wayne aanzien voor Jack the Ripper en ter dood veroordeeld. In zijn cel werkt hij als een bezetene om zijn onschuld te bewijzen. Deze comic zou DC later inspireren tot het opzetten van hun Elseworldslijn. En tegelijkertijd is het één van de laatste grote superheldenwerken van Mike Mignola voordat hij af zou komen met Hellboy.

MARSHAL LAW: THE DELUXE EDITION HC

DC bundelt een aanzienlijk deel van de Engelse cultstrip Marshall Law in deze 480 pagina’s tellende hardcover. Schrijver Pat Mills (Judge Dredd, Slaine) schreef deze comic vooral om op een satirische manier de draak te steken met het superheldengenre (waar hij dus niks mee heeft). Alles wordt vakkundig in beeld gebracht door League of Extraordinary Gentlemen-tekenaar Kevin O’Neill.

AVENGERS VS. X-MEN COMPANION HC

Genoten van Marvels Avengers vs X-Men? In deze kloeke hardcover worden alle tie-ins gebundeld. 1088 pagina’s aan sappige comics van mannen als Brian Michael Bendis (New Avengers), Jason Aaron (Wolverine and the X-Men), Rick Remender (Secret Avengers), Chris Bachalo (Wolverine and the X-Men) en Walter Simonson (Avengers). Kan je dit wel met goed fatsoen laten liggen?


HAWKEYE VOL. 1: MY LIFE AS A WEAPON

B-list-figuren die een eigen serie krijgen? Dat is een recept voor een vroege stopzetting. Deze interpretatie van de boogschutter van The Avengers zou dit lot voorlopig weleens kunnen ontlopen. Matt Fraction (Casanova, Fear Itself) en David Aja (Daredevil, Secret Avengers) hebben een fijne comic bedacht die bij tijd en wijlen zelfs nieuw gebied betreedt. Tenminste, dat zeggen de critici…

JACK DAVIS’ EC STORIES: ARTIST’S EDITION HC

Jack Davis is niet alleen bekend vanwege de comics die hij maakte voor de roemruchte uitgever EC Comics. Davis is ook een van Amerika’s bekendste illustratoren. Als je de kans krijgt om het originele werk van een meester te bekijken dan grijp je dat met beide handen aan.

JOHN K PRESENTS SPUMCO COMIC BOOK

Animator John Kricfalusi is vooral bekend van Ren & Stimpy. Maar hij tekende, samen met een aantal kompanen, ook een aantal comics. Deze zijn nu voor het eerst gebundeld in een mooie hardcover.

FAKK 2 MOVIE SPECIAL SIMON BISLEY ARTBOOK HC

Ik was alleen bekend met de game. Maar schijnbaar was er ook een Heavy Metal FAKK 2-tekenfilm. Deze bundel is voor een deel een kijkje achter de schermen bij de productie van de film. En het is ook de comic waar de film op is gebaseerd. Het is geschreven door Turtles co-schepper Kevin Eastman en getekend door Simon Bisley (Hellblazer,Slaine). De plaatjes zijn in ieder geval leuk. Toch maar proberen.


VALIANT MASTERS: NINJAK VOL. 1 – BLACK WATER HC

In de vroege jaren negentig was Joe Quesada, later Editor-in-Chief bij Marvel, een eenvoudige tekenaar die zijn brood verdiende bij Valiant Comics. Een van de serie waaraan hij even werkte was Ninjak. Wat is die man van ver gekomen…

MUSE DELUXE 

Deze serie kennen we in Europa als Coraline. De door Terry Dodson (The Defenders, Trouble) getekende belevenissen van een jonge gouvernante die nogal, euhm, vreemde dromen heeft. Eye candy!

NEMO: HEART OF ICE

Alan Moore (Watchmen, From Hell) en Kevin O’Neill komen weer met een tie-in voor de League of Extraordinary Gentlemen. Dit keer ligt de focus op de dochter van Nemo. Deze zagen we al opduiken in League of Extraordinary Gentlemen: 1910. In deze comic probeert ze onder de schaduw van haar vader uit te komen en zelf iets neer te zetten.

PLUGGED IN: COMICS IN THE VIDEO GAME INDUSTRY

Ook deze maand weer een boek over comics. In dit geval gaat het over de band die comicmakers hebben met de videogame-industrie. We beginnen in de dagen van de Atari 2600 en eindigen met een stuk over de rol die Creed-tekenaar Trent Kaniuga heeft gespeeld bij de totstandkoming van Diablo III.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar