Random Article


52 Variant Covers voor DC’s Justice League of America #1

 


6
Posted 05/11/2012 by

In februari 2013 gaat Justice League of America, de nieuwe DC-reeks door Geoff Johns (Green Lantern) en David Finch (Batman: The Dark Knight) rond een nieuw Justice League-team bestaande uit de gevaarlijkste superhelden uit het DCnU-universum, van start. De cover die je hierboven ziet is echter niet de enige die de nieuwe nummer #1 zal krijgen, verre van zelfs. Eerder dit jaar kregen Image‘s The Walking Dead #100 en Marvels Uncanny Avengers #1 respectievelijk 12 en 20 verschillende covers, maar DC vestigt nu wel een nieuw record met het nieuws dat Justice League of America #1 maar liefst 52 variante covers zal tellen.

We weten al langer dat het getal 52 iets magisch heeft voor DC Comics (de succesvolle wekelijkse reeks 52, het aantal parallelle werelden in hun voormalig multiversum, het aantal lopende titels in hun New 52relaunch…), en nu kunnen we ook het aantal verschillende covers voor Justice League of America #1 aan het lijstje toevoegen. Elke cover zal één van de 50 Amerikaanse staten afbeelden, plus één voor de hoofdstad Washington, D.C. en één voor het niet-geïncorporeerd gebied Puerto Rico.

Naast het hallucinante aantal variant covers voor Justice League of America #1, werd overigens ook bekend gemaakt dat teamleden Vibe en Katana elk een soloreeks krijgen. Vibe zal worden geschreven door Andrew Kreisberg (Arrow) met tekeningen van Pete Woods (Catwoman), terwijl Katana wordt gestart door Ann Nocenti (Daredevil) en Alex Sanchez (JSA Classified). Nocenti verlaat hiervoor haar huidige schrijfopdracht voor Green Arrow. De avonturen van Oliver Queen worden vanaf deel #17 van de reeks geschreven door Jeff Lemire (Frankenstein: Agent of SHADE). Alle drie de reeksen zullen stevig beïnvloed worden door de nieuwe Justice League-serie.

Justice League of America #1, Katana #1 en Vibe #1 komen er allemaal aan in februari.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.


6 Comments


 1. avatar
   
  Veruca

  Dit is nu eens een titel mij mij langs geen kanten aanspreekt, maar ben wel eens benieuwd hoe al die covers er gaan uitzien. Ben ook benieuwd of Jeff Lemire Green Lantern kan ‘redden’, want de reeks trekt op niet veel op dit moment. Als hij met GA doet wat hij met Justice League Dark doet, dan zit het wel goed denk ik.
 2. avatar
   
  Lav

  Ik vind het nog steeds enorm raar om Catwoman hier tussen te zien, het spreekt mij eerlijk gezegd ook niet aan
  • avatar
    
   Veruca

   Inderdaad. Volgens mij zou het team een pak ‘strakker’ zijn, mochten ze Catwoman, Katana en Vibe weglaten. Nu ja, Vibe ken ik helemaal niet… dus daarmee. :p
 3. avatar
   
  Donnie Darko

  I’m buyin’ it! Pa-pa-papapaaaaa.
 4. avatar
   
  Waldojeffers

  Je kan ook te ver gaan in het aantal variant covers maken… Ik vond de 20 van Uncanny Avengers #1 er al ver over, maar dit slaat gewoon alles. Leuke gimmick, daar niet van hoor. Maar 52 variant covers? Ga er maar ‘ns aanstaan als je verzamelaar bent en zoveel mogelijk covers wil verzamelen… Vind dit wat ver doordraven in het geldklopperij-gedoe…

  Niet dat ik het boek ga lezen ofzo, maar als ik het goed heb was Vibe (in het oude DCU) een lid van de Justice League Detroit (JLA die naar Detroit verhuisd was) in de 2e helft van de jaren 80. Niet zo’n boeiend personage verder, geen idee of het überhaupt dezelfde is.
 5. avatar
   
  Arno

  Yep inderdaad, hij was ook een leider van een plaatselijke bende daar en… niet te vergeten… een expert in breakdancen :) Ik denk zo dat zelfs Geoff Johns moeite gaat hebben om hem cool te maken…

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.