1
Posted 28/10/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Baards pre-orders: aanraders voor januari 2013 (HC/TPB)


Maandelijks maakte Donnie Darko voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Je leest het goed. Maakte. Donnie neemt eventjes pauze. Maar wees gerust, de baard van alan moore neemt het over. Ook hij beperkt zich tot hardcovers en trades.

Het orderformulier (pdf) van november 2012 voor aankopen in januari 2013 kan hier gevonden worden: Previews november 2012. Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

LAST DAY IN VIETNAM: A MEMORY

Dark Horse gooit er weer een herdruk tegenaan van deze graphic novel door Will Eisner.  De grootmeester maakte vroeger instructiecomics voor het leger en diende zelf ook even tijdens de Tweede Wereldoorlog. In die hoedanigheid kwam hij vaak in contact met de soldaten. In dit boekwerk tekent hij enkele verhalen op. Komische, serieuze, maar vooral menselijke verhalen. Verplichte kost voor de fijnproever.

THE MASSIVE VOLUME 1: BLACK PACIFIC TP

Op het Brainfreeze HQ heb ik wekenlang allerlei grappige varianten moeten aanhoren over The Massive en hoe dat zou gaan over mijn gigantische ego. Je zou dat stelletje toch af en toe ook…Anyway, ik besprak issue #1 een tijdje terug. En dat smaakte naar meer. Brian Wood (DMZ, Conan the Barbarian) maakt samen met Kristian Donaldson (Supermarket) een comic die een wereld schetst die de onze zou kunnen zijn. Ik ben erg benieuwd of Wood zijn stokpaardjes weet te beteugelen. Dan kan dit een hele interessante reeks worden…

BATMAN VOL. 2: CITY OF OWLS HC

Scott Snyder (American Vampire) en Greg Capullo (Spawn) hebben met hun interpretatie van Batman misschien wel de meest succesvolle DC comic van na de relaunch gemaakt. Het spreekt voor zich dat deze comic op geen enkele lijst mag ontbreken. The Court of Owls zullen meer en meer de hoofdrol voor zich opeisen. In deze tweede bundel sturen ze hun moordenaars The Talons achter de vleermuisman aan.

BATGIRL VOL. 1: THE DARKEST REFLECTION TP

Zelf was ik niet zo onder de indruk van deze comic. Het was me persoonlijk teveel een Marvelcomic in een DC-jasje. Maar Batgirl wordt nu, na de hardcover, ook gebundeld in een softcover. Vandaar dat ik het toch even meld. Er zijn vast mensen die het hebben gemist.

IMPULSE VOL. 1: RUNS IN THE FAMILY TP

Eindelijk weer eens een herdruk van deze klassieker uit de jaren negentig. The Flash werd indertijd geschreven door Mark Waid (Daredevil) en beleefde een redelijk succesvolle periode. Waid lanceerde Impulse als een spin-off van The Flash. Deze jonge superheld zou uiteindelijk uitgroeien tot de nieuwe huidige Kid Flash van de Teen Titans. Bij een groot aantal lezers geldt Impulse als een cultklassieker. Humberto Ramos (Amazing Spider-Man) debuteerde trouwens op de Amerikaanse markt via deze comic. Leuk voor de mensen die van onschuldig leesvermaak houden.

                                                              

AVENGERS BY BRIAN MICHAEL BENDIS VOL. 5 PREMIERE HC & NEW AVENGERS BY BRIAN MICHAEL BENDIS VOL. 5 PREMIERE HC

Een dubbelaartje. De laatste verhaallijnen van Brian Michael Bendis (Powers) worden gebundeld. Onder de goddelijke kale groeiden The Avengers uit tot het vlaggenschip van Marvel. Toch het einde van een tijdperk. Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik heb mijn box met tissues al klaarstaan. Ik ben in touch met mijn gevoelige vrouwelijke kant…

UNCANNY X-FORCE: FINAL EXECUTION BOOK 2 PREMIERE HC

De briljante run van Rick Remender komt hiermee ten einde. Kunnen de acties van dit black-ops team zonder gevolgen blijven? Wie leeft? Wie sterft? Krijgen we een nieuwe Apocalypse? Het wordt wachten op 2013 voordat we antwoord krijgen op deze vragen. En ja, ook hier zal ik mijn tissues voor nodig hebben. Ik ga dit missen…

ONE TRICK RIP-OFF / DEEP-CUTS HC

Paul Pope brengt deze hardcover uit via Image Comics. Het is een herdruk van ouder materiaal.  One-Trick Rip-Off gaat over twee geliefden die er samen vandoor willen gaan. Om dit te bekostigen besluiten ze om een van de meest gevreesde bendes in Los Angeles te ontdoen van wat centjes. Deep Cuts is dan weer een verzameling kortere verhalen van Pope. In Deep Cuts staat ook de Supertroubled-manga die hij in de jaren negentig maakte voor het Japanse Kodansha. Raad eens wie deze comic heeft besteld? Nou! Nou!!!!

ADVENTURES OF JODELLE HC

Bij Fantagraphics verschijnt een kloeke hardcover van deze cultstrip. De Belgische popart god Guy Peellaert, bekend van zijn platenhoezen, tekende ook ooit strips. Jodelle is een psychedelisch spionageverhaal dat in de jaren zestig verscheen in het Franse weekblad Hara-kiri. Dit boek is jaren niet verkrijgbaar geweest en dus is dit een buitenkansje om het nu te scoren. Bovendien kun je er ook lekker de snob mee uithangen. Dit is echt iets wat je op de koffietafel laat slingeren wanneer je vrienden op bezoek komen.

HARBINGER VOL. 1: OMEGA RISING TPB

Peter Stanchek is een Harbinger. Op basis van de reviews van collega Spine weet ik ongeveer wat het inhoudt. Maar nu wil ik het zelf weleens lezen. Ik heb wel wat meegekregen van het nieuwe Valiant. Dat was zeker niet slecht. Ik ben benieuwd hoe een ganse verhaallijn me zal smaken.

AMERICAN COMIC BOOK CHRONICLES HC 1980S

Dit is deze maand mijn boek over comics, een kroniek waarin alle hoogte- en dieptepunten van de jaren 80 zijn opgetekend. Krijg je het warm van een naam als Jim Shooter? Denk je met weemoed terug aan Chris Claremonts Uncanny X-Men of Marv Wolfman en George Pérez hun versie van de New Teen Titans? Denk je bij de Britse invasie aan Alan Moore, Grant Morrison en Neil Gaiman in plaats van The Beatles? Dan is dit een boek voor jou. Maar daar houdt het niet op. Ook namen als First Comics en Eclipse Comics zien we voorbijkomen. Of wat te denken van een typische 80s sensatie als de Teenage Mutant Ninja Turtles? Als rechtgeaard comiclezer kan ik dit dus niet laten schieten…

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar