2
Posted 04/10/2012 by Lav in Columns
 
 

WAW! Weekly ArtWork #50

De 50ste WAW! Weekly Artwork is een kleine mijlpaal voor ons hier bij Brainfreeze en daarom willen we even afwijken van de traditie om de nieuwste en leukste kunstwerkjes in de comicsindustrie aan jullie voor te stellen.

Voor velen zijn comics meer dan een verzameling one-liners en mooie plaatjes. Los van het feit of een comictekenaar werkt rond eigen creaties of met iconische personages, is het steeds door zijn/haar hand en visie dat woord en beeld samenvallen en dat de lezers een nieuwe wereld voor hun ogen krijgen in een medium waar we heel erg van houden. We hebben dus veel te danken aan tekenaars die steeds gepassioneerd bezig zijn en daardoor een zeer mooi oeuvre kunnen nalaten.

Het lijkt ons hiermee een ideaal moment om de 50ste editie van WAW! op te dragen aan een selectie van tekenaars die in de afgelopen jaren afscheid van deze wereld hebben moeten nemen.

 

Jean Giraud, beter gekend onder zijn pseudoniem Moebius en/of Gir, was vooral bekend vanwege zijn westernreeks Blueberry en zijn sciencefiction-/fantasystrips zoals Arzach en The Incal waar hij een zeer surrealistische stijl hanteerde.

Hommage door Brian Bolland

Hommage door Mustardo

Minck Oosterveer begon zijn carrière als striptekenaar bij De Telegraaf en Eppo maar werkte later als één van de weinige Nederlandse tekenaars voor Amerikaanse uitgevers.

Joe Kubert was niet alleen een comicsartiest maar ook een kunstleraar en de oprichter van de Joe Kubert School of Cartoon and Graphic Art. Hij werd voornamelijk bekend door zijn werk aan de DC-reeksen Sgt. Rock en Hawkman.

Tony DeZuniga was één van de eerste Filipijnse tekenaars die voor de grote Amerikaanse uitgevers werkte en was de medebedenker van Jonah Hex en Black Orchid.

Dit was het dan voor deze week, geniet er nog van en volgende week is er weer een nieuwe, tradtionele WAW!

Comments

comments


Lav

 
avatar