0
Posted 30/09/2012 by Donnie Darko in Comics
 
 

Donnies pre-orders: aanraders voor december 2012 (HC/TPB)


Maandelijks maakt Donnie Darko voor Brainfreeze een selectie van interessante comics. Donnie beperkt zich tot hardcovers en trades.

Het orderformulier (pdf) van oktober 2012 voor aankopen in december 2012 kan hier gevonden worden: Previews oktober 2012.

Druk het af, vul het in, en geef het af in je lokale comicshop. Of volg gewoon de links naar de webshop van Archonia (links openen in een nieuw venster).

Dark Horse

Dit is een verzameling van de online comic door Faith Erin Hicks (Zombies Calling, Friends with Boys). Ik hou wel van haar speelse en karikaturale tekenstijl. Bovendien was een Hicksboekje nog nooit een miskoop… Misschien gaat de analogie niet volledig op, maar ik zou haar de vrouwelijke Bryan Lee O’Malley (Scott Pilgrim) noemen.

  • TRIGUN MAXIMUM OMNIBUS VOLUME 2 TP

Enkele maanden geleden had ik de eerste volumes van deze reeksen aangeraden. Rond deze tijd zouden die moeten uitkomen, ideaal om ze dus nog eens in de aandacht te zetten. Ik herinner er jullie aan dat deze bundels qua verhouding prijs/kwantiteit moeilijk te kloppen zijn, belangrijk in deze tijden (en dat geldt dubbel voor de studenten onder jullie)…

DC Comics

Batman en Animal Man behoren tot de beste reeksen van DC’s New 52, geen wonder dus dat ze hier opnieuw verschijnen.

Zoals verwacht bevat de Batman HC het volledige verhaal rond de Dark Knight zijn vete met de Court of Owls, inclusief de nummers uit reeksen zoals Batman & Robin, Nightwing, Batgirl,… Goed voor vele pagina’s leesplezier. Het valt trouwens op dat elke bundeling van de The New 52 veel waar voor zijn geld geeft.

Jump for Joy, Jump for joy!

Eindelijk krijgt de eerste samenwerking tussen Brian Azzarello en Lee Bermejo uit in een deluxe uitgave. Eerdere bundelingen van dit verhaal, daar vragen ze tegenwoordig toch ook al redelijk hoge prijzen voor. Records zullen er niet sneuvelen, maar het is toch meer dan wat ik er voor over had. Maar kijk, geduld wordt soms beloond.

De meesten onder jullie hebben Luthor en Joker, ook door deze twee heren, dan ga je dit toch niet laten voorbij schieten…

Herinnert hier zich nog iemand DC FOCUS? Ik heb daar alle reeksen van gevolgd tot aan hun stopzetting. Hard Time behoorde ook bij die imprint en is veruit de beste reeks van de hoop. Het was bovendien mijn eerste kennismaking met het werk van Steve Gerber (Howard The Duck, Nevada), een schrijver die te vaak over het hoofd gezien werd en wordt.

Tranen met tuiten heb ik gehuild toen ik te horen kreeg dat de tv-reeks naar deze geniale comic er niet zou komen… De premisse zou nochtans perfect geweest zijn voor het kleine scherm.

The Global Frequency is een onafhankelijke veiligheidsorganisatie die geleid wordt door ene Miranda Zero. Vanaf er ergens ter wereld iets sinister gaande is, stuurt Zero de meest geschikte persoon uit haar netwerk (dat 1001 leden zou tellen) ter plekke. Die persoon kan een academicus zijn of een politieagent, een parkourloper, wat dan ook.

Elk van de 12 nummers is een zogenaamd standalone verhaaltje telkens door een andere tekenaar, geen onbekenden trouwens: Glenn Fabry, Simon Bisley, Lee Bermejo, Steve Dillon, …

Had ik deze titel nog niet, ik kocht hem opnieuw! Vooral omdat nu alle 12 nummers in één handige trade verzameld zijn.

De recente House of Secrets trok op niets, maar deze moet je kopen. Geschreven door Steven T. Seagle (Sandman Mustery Theatre, The Crusades) en getekend door supertalenten zoals Teddy Kristiansen (Sandman, Red Diary), Duncan Fegredo (Kid Eternity, Hellboy). Om een cliché te gebruiken: die mannen mogen de telefoonboek adapteren, ik zou nog de eerste in de rij zijn om het te kopen.

Image Comics

De eerste bundeling heb ik graag gelezen, maar ik moet opnieuw zeggen dat, zoals wel vaker bij Ed Brubaker tegenwoordig, ik dat ernstige gevoel van déjà vu niet van me af kan schudden. De verhoopte frisse wind is dit toch nog niet. Excellente noir, maar het is toch maar weeral noir…

Verandering van spijs doet eten, een motto dat wat aan belang mag winnen bij deze schrijver.

Trashy plezier voor de hele familie (niet echt) en goed getekend. Deze reeks door Jason Pearson is een dikke aanrader.

Deze zag ik niet aankomen, eerlijk gezegd. Na alle berichtgeving over de openlijke ruzie tussen Joe Casey (Automatic Kafka, Iron Man) en Mike Huddleston (The Strain) was er eventjes onduidelijkheid of er ooit een bundeling zou komen. Blijkbaar zijn ze tot een vergelijk gekomen, gelukkig maar. Casey levert altijd unieke en politiek incorrecte verhalen af en Huddleston is hier weergaloos.

Ondertussen weten jullie wel al dat deze titel de moeite is, maar voor die ene lezer van de tien die deze column volgen, herhaal ik het graag nog eens.

Marvel Comics

De prelude die na het eigenlijke verhaal komt… Het is eens iets anders.

De Kick Ass 2 bundel was een serieuze teleurstelling zowel qua verhaal als tekeningen, maar ik hou wel van Hit-Girl. Met haar personage valt nog wel iets te doen, maar hierna geef ik Mark Millar op. Zijn trucjes beginnen een beetje belegen te worden.

Net zoals dat voor X-Factor het geval is, blijft Dark Tower een reeks die ik zonder er veel bij na te denken blijf aanschaffen en waar ik meestal meer van geniet dan sommige “grotere” titels. Ze blijven rustig voortdoen met de adaptatie van het meesterlijke verhaal van Stephen King, Deze keer met tekeningen van Alex Maleev.

Jim Starlin + Thanos, misschien toch wel interessant om eens te kopen in de aanloop naar Guardians of the Galaxy en The Avengers 2? Ik speculeer maar, hé…

Onafhankelijke Uitgevers

David Laphams vorige titel bij Avatar, Caligula, kon ik wel smaken. Dit belooft echter iets helemaal anders te zijn, maar hopelijk even goed. Benieuwd of Lapham wat nieuw leven kan blazen in de weerwolvenmythos.

Hiermee komt deze fantastische reeks ook weeral tot een einde. Je bent ofwel voor of tegen The Boys, maar diegenen die tegen zijn weten eigenlijk niet waarover ze spreken… Dit is vintage Ennis en dus meer dan alleen gortige humor, het zijn de personages die je doen terugkeren.

Valiant was een uitgeverij die net haar hoogtepunt beleefde toen ik in mijn tienerjaren met comics bezig was. Ik heb toen ook enkele nummers gevolgd, maar niet veel later stortte alles in elkaar.

In de reviews op deze site krijgen de verschillende titels consequent goede punten en bovendien kan een vriend er ook maar zijn mond niet over houden, dus ben ik wel geïntrigeerd.

Comments

comments


Donnie Darko

 
avatar
Grr. Arghh!