Random Article


Happy! #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver:
 
Tekenaar:
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Coverprijs: $2.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Darick Robertson tekent, Grant Morrison schrijft. Kom op!

Op zijn slechtst


Het heeft niet de typische Morrison gekte.


In Happy #1 is de enige die de aan lager wal geraakte Nick Sax nog kan redden een blauw paard…

1
Posted 27/09/2012 by

 
Full Article
 
 

Nick Sax is a professional cast-iron cunt.

Ondanks het vernieuwde DC-universum en Marvel’s Avengers vs X-Men is 2012 toch het jaar van Image Comics geworden. Image staat voor het idee van doen wat je wilt. En er ook nog eens geld mee verdienen. Grant Morrison (Batman R.I.P., Final Crisis) en Darick Robertson (Transmetropolitan) willen zich ook weleens laven aan die bron van onbeperkte vrijheid.

Beide heren komen op de proppen met Happy! Dit is een rauwe crimireeks waarin we Grant Morrison van een andere kant leren kennen. We bevinden ons aan de rand van de samenleving. De plekjes waar het stinkt. Twee huurmoordenaars zijn op weg naar een klus en ze bespreken hun slachtoffer. Het is Nick Sax, een echte schoft voor wie een pijnlijke dood niet goed genoeg is. Nick is echter ook de hoofdpersoon van deze comic. Het spreekt voor zich dat de aanslag mislukt en dat de lezer wordt getrakteerd op een demonstratie van Sax zijn kunnen. Hij is echter wel gewond waarna hij wordt opgepikt door een medisch team van de maffia. Nick is de klos. Dan klinkt er hoefgetrappel op het dak van de ambulance en kijkt er ineens een vrolijk blauw paardje naar hem…

Morrison is in een fase van zijn carrière aangekomen dat hij met weinig middelen een geloofwaardig personage neer kan zetten. Nick is een getormenteerd persoon die er op een gegeven moment voor koos om een carrière bij de politie in te wisselen voor een loopbaan als huurmoordenaar. De vraag is wat hem hiertoe dreef? Hij lijkt de beslissing bewust te hebben gemaakt maar tegelijkertijd pompt hij zich zo vol met drank en drugs dat er iets onder het oppervlak ligt te irriteren.

En dan Darick Robertson, die we sinds zijn Transmetropolitan-dagen erg gemist hebben. Zijn Marvelwerk mocht geen naam hebben en ook zijn bijdragen aan The Boys vielen op een bepaald moment weg. Hij tekent een heerlijk viezige stad vol mensen met rauwe koppen. Zijn werk beweegt, zijn werk leeft.

Happy! #1 is gewoon lekker. Twee vaklui die een prima product in elkaar zetten. Wat heb je nog meer nodig?

Happy #1 bij Archonia.com

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar


One CommentLeave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.