5
Posted 28/08/2012 by Killian in Tv/Film
 
 

UPDATE: Hugh Laurie in RoboCop?

UPDATE: Hugh Laurie zal dan toch niet te zien zijn in de nieuwe RoboCop. Dat bevestigde Variety-redacteur Jeff Sneider via Twitter. Tot voor kort werd in de wandelgangen nog gefluisterd dat hij de slechterik zou spelen. Wie deze rol dan wel zal spelen, is voorlopig nog niet bekend.

 

Nu Hugh Laurie (House M.D.) de wandelstok aan de haak heeft gehangen, kan hij op zoek gaan naar nieuwe uitdagingen. Zo ziet het ernaar uit dat de Britse acteur een rol zal krijgen in de remake van RoboCop. Volgens Variety zijn er nog geen definitieve akkoorden afgesloten, maar wil men Laurie in de rol van een bad guy. Eerder werden ook al Gary Oldman (Batman Begins) en Samuel L. Jackson (Pulp Fiction) verbonden aan het project.

De eerste RoboCop is een iconische film uit 1987 met Peter Weller (Screamers) in de titelrol, geregisseerd door Paul Verhoeven (Starship Troopers). In de film zien we een futuristisch Detroit dat gebukt gaat onder een criminaliteitsgolf. Hoofdpersonage Alex Murphy vervoegt de rangen van de Detroitse politie maar wordt kort na zijn indiensttreding op een bloeddorstige wijze neergeknald. Zijn hoofd en bovenlichaam worden gerecupereerd en in een robotisch lichaam geplaatst. RoboCop is geboren. De film leverde kritiek op de Amerikaanse bedrijfsmaatschappij. Zo is de politie geprivatiseerd en in handen van het bedrijf OCP dat het dan weer niet zo nauw neemt met de wet. De stad van de toekomst ziet er donker en beangstigend uit. De film was één van de eerste successen van de Nederlandse regisseur en er kwamen dan ook twee vervolgfilms. Deze waren van veel lagere kwaliteit dan het origineel. De laatste stamt al van 1993.

Over de nieuwe versie is reeds bekend dat het wel degelijk om een reboot gaat. Alex Murphy, nu gespeeld door Joel Kinnaman (The Girl with the Dragon Tattoo), zal ook hier gedood en ‘herbouwd’ worden tot RoboCop. Gary Oldman is de man die RoboCop in elkaar puzzelt en Sam Jackson zien we als mediamogul. Hoe past Hugh Laurie in het plaatje? Als de gesprekken positief eindigen wordt hij gecast als baas van Omni Corp, de makers van de cyborg.

Vandaag raakte overigens ook bekend dat de Vlaamse acteur Matthias Schoenaerts (Loft) de rol van RoboCop aangeboden kreeg maar dat hij die geweigerd heeft. Volgens zijn manager Ken Lambrechts doet Schoenaerts nu enkel de dingen die hij zelf leuk vindt en kijkt hij daarbij niet naar het geld. “Nu gaat het enkel om verstandige keuzes maken”, vervolgt de man. De toekomst zal uitwijzen of dat inderdaad een verstandige keuze was.

RoboCop komt waarschijnlijk in 2013 in de zalen en wordt geregisseerd door José Padilha (Elite Squad). De opnames gaan deze zomer van start.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.