Random Article


SDCC12: Aspen kondigt 10-voor-10 initiatief aan.

 


0
Posted 20/07/2012 by

Zoals jullie al eerder konden lezen werden op de San Diego Comic-Con 2012 weer vele aankondigingen gedaan door de verschillende uitgevers. Maar het zijn niet altijd alleen de groten die iets te vertellen hebben. Ook de kleinere onafhankelijke uitgevers, hebben grootse plannen en pakken hier dan ook graag mee uit. Zo had Aspen Comics dit jaar wel heel groot nieuws. Ze worden in 2013 10 jaar en dat moet in stijl gevierd worden! Ze kondigden dan ook hun ambitieuze 10-voor-10 initiatief aan.

Wat houdt dit nu precies in? Wel, het idee is vrij simpel, gedurende 10 maanden, startend vanaf februari 2013 en lopend tot oktober, zullen ze iedere maand een nieuwe nummer #1 uitbrengen en daarbovenop zullen deze een coverprijs van $1 krijgen! 5 reeksen zullen gebaseerd zijn op bestaande Aspen-franchises en de rest zullen splinternieuwe creaties zijn. Op deze manier hoopt de studio gedurende het ganse jaar hun 10-jarig bestaan te kunnen vieren.

Exacte titels zijn nog niet aangekondigd maar zullen later zeker nog volgen. Maar we kennen wel al de namen van 5 schrijvers die zullen meewerken. Zo zal Mark Roslan (Darkness, Soulfire) een van de nieuwe titels voor zijn rekening nemen, net zoals Vince Hernandez (Charismagic, Shrugged), Frank Mastromauro (Dellec), J.T. Krul (Fathom, Green Arrow) en David Wohl (Witchblade,  Executive Assistant Iris).

Verder willen ze voor deze 10 nieuwe reeksen ook “day-and-date digital” gaan, wat dus wil zeggen dat de printversie en de digitale versie op dezelfde dag beschikbaar worden gemaakt. Voorlopig hebben ze daar nog een vertraging op van circa 30 à 45 dagen. Maar terwijl andere uitgevers extra’s willen bieden via het digitale kanaal, zijn de mensen van Aspen van plan om het iets anders te doen. Zij willen namelijk bepaalde extra’s exclusief maken voor de printversie om zo de boekenverkoop en de lokale stripwinkel zo veel mogelijk te blijven steunen.

Aspen verspreidt de releases over 10 maanden voor een heel goede reden: ze beseffen maar al te goed dat ze moeten vechten tegen grote kanonnen zoals DC en Marvel en als je dan als kleine uitgever 10 reeksen op 1 maand lanceert, zullen er weinig mensen zijn die daarvoor budget willen vrijmaken. Door het te spreiden hopen ze het dus gemakkelijker te maken voor potentiële nieuwe lezers om in te stappen in de werelden van Aspen. En natuurlijk is de aandacht krijgen van de comicsgemeenschap gedurende 10 maanden in plaats van 1 maand veel interessanter. Ze zien het dus meer als een marathon en geen sprint.

Meestal werkt Aspen met gelimiteerde reeksen van circa 8 tot 10 issues, hun zogenaamde volumes. Voor de nieuwe titels zal dat niet altijd het geval zijn, sommigen zullen korter zijn, een paar misschien zelfs langer. Maar terwijl de ene reeks eindigt en de andere begint, zullen ze vrij snel trades uitbrengen van de afgelopen series. Als laatkomer heb je dan ook niet zoiets van: “Verdorie, ik heb het begin gemist!”, want iedere maand is er wel een nieuwe reeks waar je op kan inpikken en voor de lopende reeksen komen er vrij snel bundelingen uit.

2013 belooft dus een erg druk jaar te worden voor Aspen Comics. Het zal natuurlijk afwachten worden of ze al deze plannen waar kunnen maken, want wie Aspen nu reeds leest weet ondertussen ook wel dat ze soms al eens te laat kunnen zijn met hun releases. Zoiets kunnen ze zich natuurlijk niet veroorloven bij een dergelijk initiatief, maar ze hebben er alle vertrouwen dat het gaat lukken.

In ander Aspennieuws kunnen we dit jaar ook nog twee nieuwe reeksen verwachten. Zo zal er een derde volume komen van Executive Assistant Iris dat samen met de lopende reeks Executive Assistant Assassins (vanaf deel #6) een cross-over zal vormen die Executive Extinction zal heten. De verhaallijn zal tweemaal vijf delen omvatten, maar je moet niet per sé allebei de titels lezen om te kunnen volgen. Samen vormen ze wel één groot verhaal dat de lezers misschien niet zouden verwachten.

De andere nieuwe reeks is een spin-off van Charismagic die The Death Princess zal heten. Het einde van het eerste volume van Charismagic zal tonen dat er een hele wereld te verkennen valt en dit zal de aanleiding geven tot de nieuwe reeks. Het is een spin-off, maar moet in feite het begin gaan vormen voor het grotere Charismagic-universe. Ze hebben dus nog grote plannen voor deze franchise.

Als laatste aankondiging wisten ze nog te vertellen dat ze ook veel meer merchandise willen gaan uitbrengen, iets wat ze in het verleden veel te weinig gedaan hebben. Zo zijn er halskettingen en t-shirts in de maak, maar ook flessenopeners, handdoeken, bordspellen en zelfs skateboards en surfplanken kunnen we verwachten! Mogelijk zelfs enkele mobile games voor het iOS. Ze denken dus groots daar bij Aspen! Als afsluiter tonen we nog enkele foto’s van prototypes van deze merchandise alsook een foto van hun SDCC12-stand waar we al wat van dat lekkers te zien kregen.

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.