Random Article


The Hypernaturals #1

 

 
Overzicht
 

Uitgeverij:
 
Schrijver: ,
 
Tekenaar: ,
 
Inkleuring:
 
Lettering:
 
Covertekenaar: , , ,
 
Universum:
 
Coverprijs: $3.99
 
Score
 
 
 
 
 


User Rating
no ratings yet

 

Op zijn best


Sterk verhaal, prachtig tekenwerk

Op zijn slechtst


Soms moeilijk te volgen wegens alle zware terminologie


In de verre toekomst heeft de mensheid het universum eindelijk gekoloniseerd en heerst er een tijdperk van voorspoed dat enkel gewaarborgd kan worden door The Hypernaturals. Tenminste, zo was het, tot ze mysterieus en spoorloos verdwenen…

0
Posted 06/07/2012 by

 
Full Article
 
 
The fragging Hypernaturals Groman. Your old team. They got greased last night outaways in 28 Kosov.

They… What?

Dan Abnett en Andy Lanning hebben reeds jarenlange ervaring met het schrijven van kosmische verhalen. Bij Marvel hebben zij sinds 2008 met events zoals Annihilation en War of Kings en de reeksen Guardians Of The Galaxy en Nova toch wel bewezen dat ze hier meer dan overweg mee kunnen. Ze zijn echter niet meer exclusief gebonden aan Marvel en dus greep BOOM! Studios de kans om hen te strikken. Bij deze uitgever kregen ze carte blanche om een nieuwe kosmische ongoing uit de grond te stampen en dat is dan uiteindelijk The Hypernaturals geworden.

Voor deze reeks hebben ze een geheel nieuw universum gecreëerd: The Quantinuum. Dit is de naam voor de humane galactische cultuur, maar ook voor de artificiële intelligentie die het controleert. The Quantinuum werd 100 jaar geleden gemaakt aan het begin van het Nanocene tijdperk. Dit tijdperk begon toen de Quantinuum AI-singulariteit bereikte en de menselijke galactische cultuur herformuleerde. Dit klinkt al als een hele boterham en dan hebben we nog maar de eerste halve pagina achter de kiezen. Dit is eigen aan Abnett en Lanning. Ze zien het groots en echt wel kosmisch. De hele comic staat vol met moeilijke, zware wetenschappelijke termen maar toch stoort dit niet echt. Soms snap je iets niet, maar dat moet je dan maar los kunnen laten en gewoon verder lezen. Het is sciencefiction en zoiets hoort er nu eenmaal bij.

In de verre toekomst heeft de mensheid het universum eindelijk gekoloniseerd en heerst er een tijdperk van voorspoed die enkel gewaarborgd kan worden door The Hypernaturals. Tenminste, zo was het, tot ze mysterieus en spoorloos verdwenen… The Hypernaturals zijn een team superhelden dat om de 5 jaar opnieuw wordt samengesteld. Dit jaar is het wel heel speciaal, want het 21ste team, die het 100-jarige bestaan van The Hypernaturals vertegenwoordigen, wordt voorgesteld aan het publiek. Op hun eerste missie loopt het echter al compleet fout en het gehele team verdwijnt volledig van de radar (zie ook de Free Comic Book Day-preview van The Hypernaturals). Ze zijn compleet onvindbaar en de beschaving komt meteen in gevaar, want het team is alles wat de fragiele bouwstenen samenhoudt. Het is nu aan een aantal gepensioneerde Hypernaturals om terug in de schijnwerpers te treden en, samen met de hulp van enkele nieuwe rekruten, op zoek te gaan naar het verdwenen team en zo hopelijk de orde te handhaven…

We krijgen slechts een beetje informatie over het verdwenen team, en het is dan ook duidelijk dat deze reeks, althans in de eerste verhaallijn, over deze gepensioneerde superhelden en hun missie zal gaan. Dit eerste deel is een echte introductie en we leren alle teamleden kennen. Ook hun krachten worden netjes uitgelegd. Verder krijgen we al een beetje informatie over de slechterik, maar dit blijft natuurlijk redelijk beperkt om het spannend te houden.

Het tekenwerk van Brad Walker (Guardians Of The Galaxy) en Andres Guinaldo (Gotham City Sirens) is prima en Abnett en Lanning doen gewoon weer waar ze goed in zijn: sci-fi verzinnen en schrijven alsof het kinderspel is. Als ze hun ingewikkelde ruimteterminologie binnen de perken weten te houden heeft BOOM! Studios hier een topper te pakken. Een absolute must voor sciencefictionfans!

The Hypernaturals #1 bij Archonia.com

 

Comments

comments


Spine

 
avatar
Me? A procrastinator? I'll prove you wrong some day. Just you wait and see.


0 CommentsBe the first to comment!


Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.