0
Posted 28/06/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

De geschiedenis van Manga in 8 minuten


Manga. Strips op zijn Japans. Die koddige kleine zwart-wit boekjes. Wat moet je ermee? Waar moet je beginnen?
En vooral: wat is het?!

De schrijfster en mangakenner Helen McCarthy, bekend van het boek The Art of Osamu Tezuka: God of Manga, neemt ons mee op een tocht doorheen de geschiedenis van de manga. Met een rotvaart legt ze de historiek van de Japanse strip uit. Alle belangrijke punten worden aangetikt. In acht minuten tijd weet je genoeg om niet meer geïntimideerd te zijn door de omvang van het verkrijgbare werk. Nou ja, één vraag blijft nog wel onbeantwoord. Welke serie kun je nu het beste oppakken?

Mocht deze vraag je blijven kwellen dan kan je het best Brainfreeze blijven lezen. Wij zullen een poging doen om het jullie wat makkelijker te maken… Geniet alvast van het filmpje!

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar