3
Posted 26/06/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Ed Brubaker stopt als schrijver van Captain America


In het voorbije weekend plaatste Tom Spurgeon op zijn site The Comics Reporter een interview met Ed Brubaker (Sleeper, Daredevil). In dat interview vertelt de schrijver tussen neus en lippen door dat hij weggaat bij Captain America. Na acht jaar is zijn pijp qua superheldencomics bijna leeg. Hij heeft er dan ook wel een flinke rit opzitten. In 2004 begon Brubaker met het schrijven van het vijfde volume van Captain America. Hij kreeg de eervolle taak om Cap zijn oude partner Bucky tot leven te wekken als de Winter Soldier. Hij mocht Cap om zeep helpen en terug tot leven doen komen. En wanneer je erin slaagt om de belangstelling voor een reeks levendig te houden terwijl de hoofdpersoon in zijn graf ligt te rotten dan doe je wel iets goed…

Maar waarom gaat ie weg? Zoals hij het zelf zegt: “Ik heb een punt bereikt dat mijn tankje qua superheldencomics leeg begint te raken. Het is een toffe job geweest waar ik veel van mezelf in kwijt kon. Maar ik wil ook nog wat andere dingen doen als schrijver.

Brubaker wil in de toekomst wat meer aandacht besteden aan de comics die helemaal van hemzelf zijn. Momenteel gaat het zo met Fatale, de reeks van hem en Sean Phillips (Sleeper, Marvel Zombies), erg goed. Brubaker gaat echter nog niet weg bij Marvel. Hij gaat nog gewoon door met het schrijven van Bucky’s soloreeks Winter Soldier. Zijn opvolger, en tijdelijke co-schrijver, op de inmiddels zesde soloreeks van Captain America wordt Cullen Bunn (Fear Itself: The Deep, The Fearless).

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar