3
Posted 23/06/2012 by Killian in Tv/Film
 
 

Jurassic Park IV krijgt schrijvers van Rise of the Planet of the Apes

Deadline maakte gisteren bekend dat Rick Jaffa en Amanda Silver zijn aangesteld als schrijvers voor de langverwachte Jurassic Park 4. Dit team is vooral bekend als de schrijvers van Rise of the Planet of the Apes, maar pende ook al het script voor The Relic. Het vervolg op ROTPOTA, Dawn of the Planet of the Apes zal tevens door hen uitgewerkt worden. Ze hebben dus al heel wat ervaring met het tot leven brengen van vreemde beesten en andere wezens.

Er is al lange tijd sprake van een vierde aflevering in de dinosaurusfranchise. Tot juli vorig jaar bleef het bij dromen van fans en een occasioneel gefluister in de wandelgangen van Hollywood. In die maand werd het gefluister plots luider en toen Steven Spielberg (Jaws) zelve op Comic-Con verscheen, bleek dat hij al bezig was met een verhaal voor Jurassic Park 4. Ook was er toen al sprake van een schrijver. Mark Protosevich, coschrijver van I am Legend, werd toen aan het project gekoppeld. Details over het plot bleven natuurlijk geheim. Spielberg zou niet regisseren maar wel een stevige stok achter de deur hebben als producer, samen met Kathleen Kennedy (E.T.: The Extra-Terrestrial). Sindsdien bleef het weer stil… Tot gisteren dus.

Voor wie na 1993 geboren is, zijn hele leven in een afgelegen grot, midden in het Amazonewoud heeft doorgebracht en nu het hoofd eventjes buiten steekt: Jurassic Park is een film die een kleine twintig jaar geleden baanbrekend was op het gebied van special effects. Dinosaurussen werden levensecht op het scherm gebracht en perfect geïntegreerd in de omgeving. De effecten zijn nu nog steeds niet gedateerd. In de hoofdrollen zag je Sam Neill (Daybreakers), Laura Dern (Blue Velvet) en Jeff Goldblum (The Fly) in de rol van Dr. Ian Malcolm. Jurassic Park was gebaseerd op een boek van Michael Crichton (Twister). John Hammond (Richard Attenborough), steenrijk eigenaar van het bedrijf InGen, kan dinosaurussen klonen en richt op het eiland Isla Nublar een pretpark op met de dieren. Hij nodigt enkele geleerden uit om het park te testen. Wanneer een medewerker de veiligheidssystemen afzet, breekt de hel los. Er volgden nog twee sequels. The Lost World: Jurassic Park, geregisseerd door Steven Spielberg, zag de terugkeer van Ian Malcolm. Jurassic Park III werd dan weer geregisseerd door Joe Johnston (Captain America: The First Avenger), maar was aanzienlijk minder van kwaliteit.

De eerste Jurassic Park verschijnt in 2013 opnieuw in de zalen in een aangepaste 3D versie.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.