0
Posted 23/06/2012 by Brainfreeze in Tv/Film
 
 

De allereerste Spider-Man film is opgedoken


Tegenwoordig kan iedereen die zich wil verdiepen in de techniek een redelijke film maken. Het hoeft, in verhouding, niet veel geld of moeite te kosten om een productie op poten te zetten. Maar dat het filmen vroeger veel complexer was verhinderde amateurfilmmakers er niet van om het toch te proberen. De enthousiastelingen van de filmsite The Retroist vonden een oude fanfilm op YouTube die stamt uit 1969. Ja, dat is 7 jaar nadat zijn eerste avonturen op papier verschenen. En ja, het lijkt erop dat dit kortfilmpje Spider-Mans filmdebuut is.

Wat maakt deze film de moeite waard? Niet zo zeer het feit dat hij oud is, maar dat hij is geschoten door Don Glut. Glut werd uiteindelijk een professionele filmmaker en ging werken in Hollywood. De meeste geeks hebben als klein kind zijn werk weleens voorbij zien komen. In de jaren 80 werkte hij aan o.a. He-Man and the Masters of the Universe en The Transformers.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar