1
Posted 21/06/2012 by Killian in Tv/Film
 
 

Breaking Bad, de film?


In een onlangs afgenomen interview met de LA Times, laat Breaking Bad-ster Bryan Cranston (Drive) de deur open voor een langspeelfilm gebaseerd op de succesvolle tv-serie. Onlangs nog raakte bekend dat het vijfde seizoen van deze serie het allerlaatste zal zijn. Deze afleveringen zullen worden verspreid over twee jaar, met elk acht afleveringen. Cranston zegt dat er nauwelijks genoeg verhaalstof was om dit laatste seizoen vol te krijgen, maar het schrijversteam rond maker Vince Gilligan (The X Files, Hancock) bedacht echter uiteindelijk zoveel interessante verhaallijnen dat er nog meer dan genoeg over is voor een film. Dat alles is natuurlijk onder voorbehoud. Gilligan zelf heeft nog niets gelost en Bryan Cranston weet niet eens of zijn personage daadwerkelijk de laatste aflevering overleeft: “Als het niet eindigt in een complete Apocalyps, wie weet?” bemerkt Cranston, “misschien kunnen we Walter een jaar later weer opzoeken en zien wat er intussen met hem is gebeurd. Als hij nog leeft natuurlijk.

Breaking Bad is een serie over Walter White, een scheikundeleraar die in een slop zit. Hij doet twee baantjes om het hoofd boven water te houden en is de pispaal van zijn omgeving. Die slecht betaalde baantjes heeft hij broodnodig want hij moet een gezin onderhouden met een gehandicapte tiener en een tweede kind onderweg. Plots krijgt hij van zijn dokter te horen dat hij terminale longkanker heeft. Gefrustreerd omdat net hij, als niet-roker en als goed mens die ziekte krijgt, besluit hij drastische maatregelen te nemen. Samen met een ex-leerling maakt en verkoopt hij methamfetamine. Met de opbrengst legt hij een spaarpot aan om zijn gezin te kunnen onderhouden na zijn overlijden. Natuurlijk zorgt dat voor de nodige problemen, zowel praktisch als psychologisch. Walter gaat namelijk een evolutie door van brave huisvader tot drugsdealende bad guy. Gooi deze rode draad samen met ingenieuze plotwendingen en originele scènes en je krijgt één van de beste reeksen van de laatste jaren.

De eerste twee seizoenen van Breaking Bad zijn verkrijgbaar op DVD. Seizoen drie en vier krijg je voorlopig enkel via import in je collectie. Voor wie er liever geen geld tegenaan gooit, biedt Canvas de oplossing. Elke woensdag kan je daar terecht voor een aflevering van het eerste seizoen.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.