0
Posted 19/06/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Howard Chaykin geeft je een tweede Black Kiss

Op het einde van de jaren 80 verscheen Black Kiss onder de vlag van Vortex Comics. De miniserie was een project van Howard Chaykin (Avengers 1959, American Flagg) dat de grenzen van de mainstreamcomic verlegde. Vanwege de gewelddadige seksuele inhoud werd de comic alleen aangeboden in gesealde plastic zakken. Dit om te voorkomen dat toevallige bezoekers van een comicshop de winkelier zouden aanklagen wanneer ze deze titel zouden doorbladeren in de winkel.

Wanneer je de comic beoordeeld volgens Europese maatstaven dan valt het echter wel mee qua seks en het geweld. Ik denk dat we het er wel over eens kunnen zijn dat het desalniettemin een spijkerhard verhaal is. In 2010 werd de serie door Dynamite Entertainment herdrukt en uitgegeven in een hardcover.

Mensen zeurden jarenlang aan Chaykins hoofd voor een vervolg. Pas recent besloot hij om hieraan toe te geven. Tijdens het luisteren naar de musical Follies kreeg hij een ingeving over wat hij voor deze serie wilde doen. Hij gaat de lezers meenemen op een reis naar het New York aan het begin van de 20ste eeuw. Amerika staat op het punt om een gigantische metamorfose te ondergaan. En terwijl de eeuw langzaam voortkruipt zullen de op film vastgelegde seksuele fantasieën een eigen leven gaan leiden en de voedingsbodem vormen voor een groot kwaad. Een verhaal dat Image Comics maar al te graag wil uitgeven.

De oplettende lezer weet dan al voldoende. Dit is geen vervolg op Black Kiss. Neen, Black Kiss II wordt een prequel. In augustus ligt het eerste deel in de winkel.

Pre-Order Black Kiss II bij Archonia.com

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar