0
Posted 15/06/2012 by Arno in Comics
 
 

Batman en Nightwing te zien in Smallville


De tv-serie Smallville — dat het levensverloop van een jonge Clark Kent vertelde in de jaren vooraleer hij Superman werd — mag na tien seizoenen (het langste ooit voor een superhelden-/sciencefictionreeks) dan wel geëindigd zijn, maar Smallville-scriptschrijver Bryan Q. Miller zet sinds april de reeks gezellig verder in een digitale comic: Smallville Season 11. De serie speelt zich zes maanden na de laatste aflevering af en laat ons Clark zijn eerste jaar als de man van staal zien.

Hoewel de tv-reeks, zeker in de latere seizoenen, heel wat grote en minder grote namen uit het DC-universum naar het kleine scherm bracht (denk zo maar aan Aquaman, Booster Gold, Blue Beetle, Martian Manhunter, Black Canary en de JSA), bleven twee iconische namen opmerkelijk afwezig. Het personage Chloe Sullivan hintte weleens naar een “miljardair met high-tech speelgoed” en een “wonderlijke vrouw”, maar Batman en Wonder Woman — Clarks twee beste vrienden in DC’s superheldengemeenschap — kregen we nooit te zien. Ooit werd er gesproken dat Bruce Wayne/Batman in de serie zou voorgesteld worden, maar men kreeg nooit het groene licht van Warner Bros. om de Dark Knight te gebruiken. Vandaar dat de rol van Clarks beste vriend in de serie uiteindelijk werd vervuld door Oliver Queen, alias Green Arrow (DC’s andere miljardair/vigilante).

Met Smallville Season 11 komt daar nu eindelijk verandering in, want Batman zal in augustus wel degelijk zijn debuut maken in het Smallville-universum. En hij is niet alleen. Niet Robin, maar Nightwing zal hem vervoegen. Al draait het hier wel niet om Dick Grayson uit de comics. Dit keer zal niemand minder dan Stephanie Brown, die in de comics debuteerde als de vigilante Spoiler en later tijdelijk de mantels van zowel Robin als Batgirl overnam, de rol van Batmans sidekick vervullen. Leuk nieuws voor de fans van het personage, want niet alleen is ze voorlopig nog nergens te vinden in DC’s New 52-universum, maar schrijver Bryan Q. Miller was voor de DC-relaunch ook al verantwoordelijk voor het derde volume van de Batgirl-soloreeks (2009-2011), met Stephanie in de hoofdrol.

Deze nieuwe versie van Gotham City‘s dynamische duo komt naar Metropolis om een tip omtrent de roofmoord op de ouders van Bruce Wayne op te volgen. Bruce wordt omschreven als een nog vrij kwade jonge man, terwijl Stephanie Robingewijs de meer opgewekte en avontuurlijke yin tegenover Batman’s yang zal spelen. Bruce zou echter wel al ietsje langer in het geheim opereren als Batman dan Clark als “The Blur” (zijn codenaam vooraleer hij uit de schaduwen stapte als Superman), waardoor de Dark Knight ook hier aanvankelijk zijn carrière start als een mythische stadslegende.

De verhaallijn, met tekeningen van ChrisCross (Captain Marvel), heet Detective en zal wekelijks gedurende augustus lopen in de digitale hoofdstukken van Smallville Season 11. De vijfde issue van de Smallville Season 11-comic zal dan weer de volledige verhaallijn bundelen en vanaf 5 september in de winkelrekken liggen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.