1
Posted 14/06/2012 by Arno in Tv/Film
 
 

Marvel’s tv-plannen voor 2013: Avengers Assemble, Ultimate Spider-Man en Hulk and the Agents of SMASH


De tv- en animatievleugel van Marvel Entertainment, onder leiding van schrijver Jeph Loeb (Wolverine, Cable), heeft onlangs enkele van haar plannen uit de doeken gedaan voor 2013. Drie animatiereeksen staan hierbij in de spotlight: Avengers Assemble, Ultimate Spider-Man en Hulk and the Agents of SMASH.

Avengers Assemble wordt een nieuwe animatieserie rond Marvel’s grootste superheldenteam. Voorlopig is echter de succesvolle reeks Avengers: Earth’s Mightiest Heroes nog aan haar tweede seizoen bezig, dat spijtig genoeg ook het laatste zal zijn. Earth’s Mightiest Heroes startte in 2010 en werd al snel een van Marvel’s meest succesvolle en bejubelde animatiereeksen ooit, dewelke zich liet inspireren door Avengerscomics uit alle periodes. Gaande van de oorspronkelijke strips door Stan Lee en Jack Kirby uit de jaren 60, tot recentere verhaallijnen als Civil War en Secret Invasion. De reeks zal in 2013 dan echter plaats moeten maken voor Avengers Assemble, dat nog net iets meer gelijkenissen zal vertonen met de huidige miljardenblockbuster van Marvel Studios. Jawel, het team bestaande uit Captain America, Iron Man, Thor, Hulk, Black Widow en Hawkeye zal dus ook te zien zijn op het kleine scherm. Ditmaal krijgen ze echter ook versterking van Sam Wilson, alias de Falcon, de allereerste Afrikaans-Amerikaanse superheld en een voormalige strijdpartner van Captain America. Door zijn ogen (alsook deze van zijn valk, Redwing) zullen de kijkers opnieuw worden voorgesteld tot de filmwerelden van S.H.I.E.L.D. en de Avengers.

Verder bevestigde Marvel dat Ultimate Spider-Man, dat eerder dit jaar van start ging op Disney XD, inmiddels al groen licht heeft gekregen voor een tweede seizoen. Veel is er hieromtrent nog niet geweten, maar er werd al wel een tipje van de sluier opgelicht dat Dr. Curt Connors hierin zeker tot The Lizard zal transformeren. Met andere woorden, ook hier wordt een link gelegd met de vernieuwde filmversie van de webslingeraar die zeer binnenkort in The Amazing Spider-Man te zien zal zijn.

 

En dan is er nog de Hulk. Marvel’s groene gigant zal niet enkel te zien zijn in Avengers Assemble, maar verkrijgt samen met zijn uitgebreide familie ook een eigen reeks: Hulk and the Agents of S.M.A.S.H. Hierin zal hij worden bijgestaan door zijn nicht Jennifer Walters (alias de She-Hulk), zijn trouwe vriend en voormalige sidekick Rick Jones (alias A-Bomb), zijn zoon Skaar en zijn ex-schoonvader en aartsvijand Thunderbolt Ross (alias de Red Hulk).

Alle drie deze reeksen zullen zich in hetzelfde universum afspelen, waardoor we dus heel wat onderlinge cross-overs en uiteraard een grote S.H.I.E.L.D.-aanwezigheid mogen verwachten. Marvel toont hierbij dan nog maar eens dat ze er alles aan doen om zowel hun film-, comics- als tv-universa op elkaar af te stellen.

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.