3
Posted 14/06/2012 by Arno in Comics
 
 

Grote personeelswissels in aantocht bij Marvel?


Het is al een tijdje duidelijk dat er zware veranderingen op til staan in het Marvel-universum na het huidige mega-event Avengers Vs X-Men (nuja, tijdelijke veranderingen tot de status quo alweer hersteld wordt, maar dat even terzijde). Hierbij horen uiteraard ook de nodige personeelswissels van de creatieve teams die het House of Ideas rijk is. Al lang liep zo het gerucht dat Brian Michael Bendis, de man die de afgelopen jaren de verscheidene Avengers-titels onder zijn pen nam, zou overstappen naar de reeksen rond de X-Men. De Britse website Bleeding Cool gooide gisteren nog wat olie op het vuur door enkele (mogelijke) personeelswissels bij Marvel uit de doeken te doen. Let wel: het draait hier om geruchten, die mogelijk bevestigd of ontkracht zullen worden op de nakende San Diego Comic Con.

Brian Michael Bendis

Volgens Bleeding Cool zou Brian Bendis Uncanny X-Men, nog steeds de hoofdreeks rond Marvel’s vrolijke mutanten, overnemen. Tevens zou hij ook de adjectiefloze X-Men-reeks (die in 2010 al werd herstart onder de pen van Victor Gischler) herlanceren. Toch zit er ook een zekere waarheid in het gerucht dat Bendis een gigantisch kosmisch epos voor Marvel zou schrijven, zo bracht hij onlangs de Titaan Thanos en de ruimteverdedigers Guardians of the Galaxy al terug in de pagina’s van Avengers Assemble. Het zou dan inderdaad niet zo verwonderlijk zijn dat ook de X-Men een deel van deze saga kunnen uitmaken. Men belooft immers dat AvX eindigt met één klare winnaar en verliezer. Dat deze laatste de aarde voor een tijdje dienen te verlaten is dus zeker niet onmogelijk…

De vijf door de Phoenix uitverkozen X-Men uit Avengers Vs X-Men #5

Wolverine and the X-Men zou dan weer wel onder schrijver Jason Aaron blijven, maar hoe ziet de toekomst er dan uit voor de huidige Uncanny X-Men-schrijver, Kieron Gillen? Wel, de Britse schrijver zou de reeks Invincible Iron Man overnemen van Matt Fraction. Hij krijgt hierbij de hulp van zijn langdurige Uncanny X-Men-kompaan Greg Land.

Invincible Iron Man-schrijver Matt Fraction en -tekenaar Salvador Larroca zullen echter ook bij elkaar blijven en hun kunsten gaan vertonen op Marvel’s eerste familie: Fantastic Four. We weten al dat huidig Fantastic Four– en FF-schrijver Jonathan Hickman de reeks binnenkort zal verlaten nadat zijn vijfjarig epos tot een einde komt. Hickman zou dan weer The Avengers gaan overnemen, samen met tekenaar Esad Ribic. Dit duo was overigens al eerder verantwoordelijk voor de nog vrij recente relaunch van Ultimate Comics – Ultimates, de Ultimate Marvel-versie van Earth’s Mightiest Heroes.

De Avengers en de Guardians of the Galaxy op de cover van Avengers Assemble #6

Voor Avengers Assemble, de reeks die werd gestart rond de film, wordt niemand minder dan Mark Waid (Kingdom Come, Daredevil) vernoemd. We weten wel allemaal dat de schrijver enorm druk bezig is met het digitale comicsmedium en zijn eigen projecten, maar tegelijkertijd ook een enorm grote voorliefde heeft voor klassieke, traditionele en epische superheldenverhalen. Iets waar de Avengers zich perfect toe lenen. Dus wie weet…

En dan hebben we nog Rick Remender en Jeremy Opeña, het team achter Uncanny X-Force. Zij zullen schijnbaar alweer een nieuwe reeks rond Marvel’s grootste filmsterren opstarten getiteld Astonishing Avengers. Of het hier draait om een lopende reeks, (zoals Astonishing X-Men) of een miniserie (zoals de eerdere Astonishing Thor en Astonishing Spider-Man & Wolverine) is nog niet geweten.

Tot zover de laatste geruchtenmolen, of het hier nu draait om de waarheid of om wishful thinking is iets wat we hopelijk volgende maand in San Diego te weten zullen komen.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.