2
Posted 13/06/2012 by Arno in Tv/Film
 
 

Een filmcrossover tussen The Avengers en The Amazing Spider-Man?


Universe-building is in dezer dagen, zeker wanneer het draait om superheldenfilms. Het Marvel-universum, dat in de jaren 60 door grootheden als Stan Lee, Jack Kirby en Steve Ditko in de comics werd uitgebouwd, kwam eerder dit jaar al in al haar glorie tot leven in The Avengers, inmiddels de grootste superheldenblockbuster en derde grootste film aller tijden. Trouwe lezers zagen echter al verwijzingen naar een groter Marvel-filmuniversum in de solofilms die behoorden tot de aanloop naar Earth’s Mightiest Movie en, als we de laatste geruchten mogen geloven, kunnen zulke verwijzingen weleens niet beperkt blijven tot louter de films van Marvel Studios.

Terwijl het Marvel-universum in de comics één geheel vormt waarin alle grote superhelden van de uitgeverij een plekje krijgen, ligt het met de filmrechten op deze personages ietsje anders. Zo bezit Marvel Studios (onder Walt Disney Pictures) wel de rechten op de Avengers en aanverwante solohelden als Captain America en Iron Man, maar behoren bijvoorbeeld de X-Men, de Fantastic Four en Daredevil tot Fox Studios en Ghost Rider en Spider-Man tot Sony/Columbia Pictures. Toch zou The Amazing Spider-Man, de reboot van de Spidey-filmfranchise onder Sony/Columbia dewelke volgende maand in de bioscoopzalen verschijnt, bijna een link tot Marvel Studios’ The Avengers hebben gehad.

Volgens de filmwebsite Latino Review zouden Marvel/Disney en Sony/Columbia met elkaar rond de tafel gezeten hebben om een stuk van de set voor The Amazing Spider-Man te laten opduiken in The Avengers. Het draait hier meerbepaald om de Oscorp-toren, een gebouw toebehorende aan het bedrijf van Norman Osborn, beter gekend als Spidey’s latere aartsvijand de Green Goblin. Men geraakte het er blijkbaar over eens dat de Oscorp-toren deel zou uitmaken van de skyline van New York City, zoals we de stad zagen in The Avengers. Spijtig genoeg draaide de timing verkeerd uit en stond de design van Norman Osborn zijn toren nog niet helemaal op punt toen men het digitale New York City uit The Avengers afwerkte.

Oscorp uit The Amazing Spider-Man

Hoewel Spider-Man meermaals de Avengers ontmoette in de comics en in 2005 zelfs officieel een New Avenger werd, wordt er wel duidelijk gesteld dat we de webslingeraar voorlopig zeker niet moeten verwachten aan de zijde van Captain America en co. Avi Arad, hoofdproducent alsook oprichter van Marvel Studios, zou een cross-over tussen de beide franchisen echter wel zien zitten, mits het juiste verhaal zich aanbiedt. De grote filmstudio’s lijken het voorlopig wel maar te willen houden bij kleine easter eggs voor de fanboys, zoals hier bijna het geval was. Maar, ook al draait het hier maar om relatieve kleinigheidjes, is het toch verwonderlijk dat deze zwaar concurrerende filmstudio’s min of meer bij elkaar gebracht kunnen worden door het comicsuniversum van Marvel.

Avi Arad sprak zich overigens, samen met producent Matthew Tolmach, nog verder uit over een andere cross-over op het grote scherm, namelijk de langverwachte solofilm rond de symbiont Venom, één van Spider-Man’s grootste vijanden. Voorlopig lijkt Chronicle-regisseur Josh Trank in de regisseursstoel te belanden en zal de film wel degelijk een zich in hetzelfde universum afspelende spin-off worden van The Amazing Spider-Man. De film zou ook voor dezelfde, ietwat meer realistische toon opteren als de nieuwe film rond Spidey, maar tegelijk haar roots uit de comics niet verloochenen. Wat ook al vaststaat is dat Venom zal draaien rond de oorspronkelijke drager van de naam: Eddie Brock. Met de San Diego Comic Con in het vooruitzicht, zullen we hier hopelijk spoedig wat meer rond horen…

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.