Random Article


Alan Moore’s Fashion Beast is eindelijk klaar

 


1
Posted 13/06/2012 by

Alan Moore (Watchmen, From Hell) gaat er prat op dat hij geen groot liefhebber is van films. Toch verhinderde hem dat niet om in 1985 een opdracht van de ondernemer annex producent Malcolm McLaren aan te nemen voor het schrijven van een film. De fameuze manager van de legendarische punkband The Sex Pistols had het plan opgevat om een eigen rolprent te maken en Moore leek hem wel geschikt om een script af te leveren. De film droeg de titel Fashion Beast en was een hervertelling van het sprookje De Schone en het Beest. Het verhaal werd verteld met de modewereld van toen als achtergrond. Moore kreeg zijn geld, maar McLaren kreeg helaas niet zijn film. Zijn geldschieter overleed en het project bloedde dood.

William Christensen, de oprichter van Avatar Press, ontmoette Malcolm McLaren in 2003 en overtuigde hem om zijn goedkeuring te verlenen aan een stripbewerking van het script. Christensen ging ook in conclaaf met Alan Moore, die eveneens zijn zegen aan het project gaf. Wanneer Avatar weer eens een project van Moore wil verstrippen (ze deden het al eerder met o.a. Another Suburban Romance en The Courtyard), dan huren ze de Engelsman Antony Johnston (Light Of Thy Countenance, Wasteland) in. Hij bewerkte Moores script tot comicpagina’s.

De comic had oorspronkelijk in 2011 moeten verschijnen als een 250 pagina’s tellende graphic novel, maar het ziet ernaar uit dat Avatar het niet aandurfde om meteen een collectie uit te brengen. Het wordt nu een tiendelige serie waarvan het eerste deel in september zal verschijnen. Facunda Percio (Anna Mercury) zal het tekenwerk verzorgen. Hieronder kun je al wat Fashion Beast-gerelateerd tekenwerk van de man bewonderen. Mensen die niet tot september willen wachten kunnen hier reeds de eerste 40 pagina’s van Moores script te lezen.


Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar


One Comment


 1. avatar
   
  Yann

  Vooruit, we zullen het dan ook maar weer kopen…

  Ik vraag me af wat Johnston juist met het script gaat aangevangen hebben. Ik zou denken dat een filmscript zich gemakkelijker laat bewerken tot een comic, dan Moores proza.

  En wat is de rol van McLaren dan juist geweest, dat hij nog een credit krijgt op de cover, boven Johnston en groter dan Percio? Is het gewoon omdat hij er ooit aan verbonden is geweest, zijn goedkeuring heeft gegeven voor de adaptatie, en een naam heeft die wel zal verkopen?

Leave a ResponseGelieve een kleine rekensom te maken. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.