3
Posted 12/06/2012 by Brainfreeze in Tv/Film
 
 

Sixties Batman tv-serie krijgt eigen merchandise

Je moet wel onder een hele grote steen hebben gelegen wanneer je nooit iets van de klassieke Batman tv-show uit de jaren zestig voorbij hebt zien komen. De serie zorgde in die dagen voor een heuse Batmania en zowaar ook interesse in de Batman-comics. De serie bereikte uiteindelijk een cultstatus vanwege de kitscherige look en de knullige oneliners.

We mogen het duo Adam West en Burt Ward ook niet vergeten. Deze acteurs zaten voor de rest van hun leven vastgeklonken aan de rollen van Batman en Robin. De serie liep van 1966 tot 1968 en generaties groeiden ermee op. Tot 1989 had je ook niet veel beters indien je een fan was van Batman. Regisseur Tim Burton liet in dat jaar zien hoe je Batman ook tot leven kon wekken op het witte doek.

Er zijn decennia verdwenen en nu veel babyboomers de pensioengerechtigde leeftijd bereiken en dolgraag nog een keer willen afdalen in de spelonken van hun jeugd, is het interessant om merchandise van deze show op de markt te gooien. Veel winkeliers smeekten hier al jaren om bij Warner Bros., maar ze kregen nul op het rekest. De tv-serie werd indertijd gemaakt door 20th Century Fox en zij bezaten ook de rechten. Maar na lang onderhandelen met Fox en de acteurs (en erven) uit de serie is er een overeenkomst bereikt.

Vanaf 2013 zal er ,voor het eerst in 40 jaar, een berg merchandising ,geinspireerd door de oude tv-show, op de markt worden gebracht. (En naar alle waarschijnlijkheid ook een heuse dvd-box .) Dus begin maar vast te sparen voor zo’n kekke lichtgevende Batphone. Je weet dat je het wil.

Oh, en voor de mensen die nu wel heel nieuwsgierig zijn geworden: kijk eens wat we op YouTube vonden…

 

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar