2
Posted 08/06/2012 by Brainfreeze in Tv/Film
 
 

X-Men: First Class 2 gebaseerd op Days of Future Past?


De klassieke filmsite Ain’t It Cool News meldt dat Fox Studios de titel Days of Future Past hebben geregistreerd bij het titelbureau van de Motion Picture Association of America. De argeloze filmfan zegt zoiets niet veel maar de comicsfan legt meteen een link met X-Men: First Class 2, het geplande vervolg op de hitfilm uit 2011. De sequel staat gepland voor een release op 18 juli 2014.

De registratie van de titel is interessant omdat het toch een hint zou kunnen zijn van de richting die de film uitgaat. De eerste X-Men: First Class-film is vanuit het perspectief van de comiclezer een film die speelt in een alternatieve tijdlijn. Met dat in het achterhoofd is Days of Future Past de perfecte voortzetting. Toen deze Uncanny X-Men-verhaallijn in 1981 verscheen was het een behoorlijk nieuwigheidje.

Het verhaal draaide rond The Brotherhood of Evil Mutants die Senator Kelly om zeep willen helpen. De X-Men moesten hen zien te stoppen. In een tweede verhaallijn was het 2013 en zagen we hoe de moord op Senator Kelly leidde tot een verharding van de regering tegenover superhelden, en vooral mutanten. Mensen met gaven werden gedood, opgejaagd door Sentinels of in concentratiekampen gestopt. Het bewustzijn van een oudere Kitty Pryde werd terug naar 1981 gestuurd om de X-Men te waarschuwen.

Days of Future Past (oorspronkelijk verschenen in Uncanny X-Men #141-142) was een geweldig tweeluik door Chris Claremont (Excalibur) en John Byrne (Fantastic Four) waar veel latere X-Men-schrijvers inspiratie uit hebben geput. En laten we natuurlijk deze klassieke cover van Byrne niet vergeten, die later door heel wat tekenaars werd ‘gejat’.

Ik geloof niet dat ze de comic letterlijk zullen overzetten naar het grote scherm, omdat sommige zaken wat zijn gedateerd en natuurlijk niet alle personages gebruikt kunnen worden. Toch lijkt me een X-Men-film die op deze verhaallijn wordt gebaseerd wel heel erg fijn te zijn…

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar