0
Posted 08/06/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Gerucht: Vertrekt Jim Lee bij de Justice League ?


Het is nog maar een gerucht, maar er zingen verhalen rond dat DC bezig is met het scouten van een opvolger voor Jim Lee (Uncanny X-Men, All-Star Batman & Robin) op haar succesvolle Justice League-reeks. Op de website Bleeding Cool wordt gemeld dat er actief tekenaars benaderd worden voor nieuwe runs. Runs als in meervoud. Er worden namelijk al tekenaars vastgelegd die pas over 3 jaar kunnen beginnen aan het tekenen van de Justice League. DC zet hoog in. Ze willen grote namen contracteren. Er wordt ook gekeken naar tekenaars die momenteel voornamelijk voor Marvel tekenen. Geoff Johns (JSA, Green Lantern) zal de serie wel blijven schrijven.

Het tekenwerk van Jim Lee is een niet onbelangrijke factor bijdrage geweest aan het succes van deze herstarte reeks. Mensen lijken het wat minder eens te zijn over de kwaliteit van de verhalen van Johns (zelfs onze eigenste Arno was maar gematigd tevreden over de eerste verhaallijn). Het zou me dus niet verbazen als deze serie een flinke klap krijgt wanneer Lee vertrekt. Welke tekenaar heeft genoeg charisma om zo’n groot publiek aan zich te binden? Ik zie het niet meteen, maar als ik zelf een goede tekenaar zou mogen kiezen om Lee op te volgen dan ga ik voor Stuart Immonen (Thor, Secret Avengers). Jullie?

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar