7
Posted 08/06/2012 by Arno in Comics
 
 

DC kondigt 4 nieuwe reeksen en 52 Zero issues aan voor september


Eerder brachten we jullie al het gerucht dat DC Comics in september — exact één jaar na hun grootschalige relaunch — al hun 52 lopende reeksen van een issue #0 zullen voorzien in plaats van hun reguliere nummering. Hierin zullen de oorsprongsverhalen en continuïteitsveranderingen van de verschillende DC-helden uit de doeken worden gedaan en komen we te weten wat er nu precies allemaal is gebeurd in de vijf jaar tussen de eerste verhaallijnen van Action Comics en Justice League en nu. In hoeverre is de geschiedenis van DC’s grootste helden aangepast? Welke verhalen uit het verleden gelden nog? Welke niet? Hoeveel Robins heeft Batman nu eigenlijk al gehad? Hoe heeft de Blackest Night precies plaatsgevonden?… We zouden het allemaal te weten moeten komen in september.

Tegelijk zullen er in deze delen ook zaadjes gelegd worden voor de nabije toekomst van het DCnU, waardoor dit initiatief meteen wel heel veel gelijkenissen vertoont met DC’s eerdere Zero Month uit 1994 (na de cross-over Zero Hour: Crisis in Time, een ietwat gefaalde poging tot een reboot). Vandaag bevestigde DC eindelijk het gerucht en toonden ze al de mogelijke covers voor Batman #0, Aquaman #0 en The Flash #0. Alle 52 Zero issues zullen later overigens ook gebundeld worden in een heuse omnibus.

Maar hier eindigt de pret nog niet, want de uitgeverij kondigde meteen ook nog eens vier geheel nieuwe reeksen aan als deel van hun Third Wave!

De eerste hiervan wordt Talon, geschreven door Scott Snyder (Batman) en James Tynion IV (Batman Annual), met tekeningen van Guillem March (Azrael). Lezers die momenteel de cross-over Night of the Owls volgen in de Batmantitels weten dat de Talons huurmoordenaars zijn in dienst van de Court of Owls, een ondergrondse organisatie die al eeuwenlang in het geheim Gotham City regeert. Talon zal een verderzetting worden van de huidige cross-over, die eveneens geschreven wordt door Snyder, met Calvin Rose in de hoofdrol. Hij is de enige Talon die ooit aan de Court kon ontsnappen.

De tweede titel wordt Sword of Sorcery, een epische fantasyreeks, waarin het hoofdverhaal is weggelegd voor Amy Winston, alias de tovenares Amethyst. De reeks wordt hiermee dus een heropleving van de populaire serie Amethyst: Princess of Gemworld uit de jaren 80, waarin Amy te weten komt dat ze de lang verloren prinses is van Gemworld, een mythisch rijk in een andere dimensie waar magie hoogtij viert. Christy Marx (Sisterhood of Steel) schrijft, Aaron Lopresti (Wonder Woman) tekent.

Titel nummer drie wordt Team Seven, door Justin Jordan (The Strange Talent of Luther Strode) en Jesus Merino (Superman). Dit is echter geen volledige heropleving van de Wildstormreeks uit de jaren 90 met onder meer Deathblow en Grifter, maar eerder een mengelmoes van het voorgaande Team 7 met black-ops-personages uit het DC-universum. De reeks, die zich schijnbaar zal afspelen in het verleden, zal hiermee banden hebben tot het gehele DCnU. Team Seven wordt immers opgericht als een soort tegenmaatregel om Superman (en andere nieuw opduikende superwezens) te stoppen wanneer deze oncontroleerbaar zouden worden. Tot de leden van het team behoren Steve Trevor (primaire liefdesinteresse van Wonder Woman en officiële liaison tot de Justice League), Dinah Lance (alias de Black Canary), Amanda Waller (oprichtster van de Suicide Squad en all-around harde tante) en Slade Wilson, beter gekend als de huurmoordenaar Deathstroke. Uit het voormalige Team 7 uit het Wildstorm-universum keren dan weer Cole Cash (Grifter) en topagent John Lynch (denk Marvel’s Nick Fury, maar dan door Wildstorm) terug. Het laatste lid wordt Alex Fairchild, de moeder van Caitlin Fairchild, die we nog kennen van Gen13 en dewelke in het DCnU een rol speelt in Superboy en The Ravagers.

De vierde en voorlopig laatste titel wordt The Phantom Stranger. Dit mystieke, occulte en enorm machtige personage verscheen al voor het eerst in 1952 en is waarschijnlijk het best gekend als een bovennatuurlijke helpende hand voor superhelden als de Justice League. De Stranger heeft nooit een vaststaand oorsprongsverhaal gekend, maar in het DCnU werd er alvast geïmpliceerd dat hij in een vorig leven gekend stond als de Bijbelse Judas Iscariot en gedoemd werd om voor eeuwig op de aarde rond te zwerven. Samen met Pandora, de vrouw die verantwoordelijk was voor de nieuwe versie van het DC-universum, en Victor Sage, beter gekend als The Question, behoort de Stranger tot de Trinity of Sin. Dit drietal belooft zeker nog een grote rol te spelen in Trinity War, het aankomende grote event in het DCnU. The Phantom Stranger zal geschreven worden door hoofdredacteur Dan Didio (OMAC), met tekeningen van Brent Anderson en Scott Hanna (Astro City), en het personage zijn banden tot Pandora, zijn creatie van wraakengel The Spectre en belangrijke rol in de geschiedenis van het DCnU verkennen.

Vermits de uitgeverij het magische getal 52 wil behouden, is het duidelijk dat één van deze nieuwe series de titel Justice League International zal vervangen, dewelke in augustus zal worden stopgezet. Welke drie andere titels zullen eindigen met nummer #12 blijft voorlopig dus nog een mysterie.

 

 

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.