0
Posted 06/06/2012 by Killian in Tv/Film
 
 

Snow White and the Huntsman Special – Charlize Theron


 

Het zijn drukke tijden voor Charlize Theron. Niet alleen speelt ze momenteel harde tante Meredith Vickers in Prometheus, de langverwachte prequel op Alien, maar vanaf 13 juni kan je haar ook bewonderen als de boze koningin Ravenna in Snow White and the Huntsman.

De 36-jarige actrice heeft er al een mooie carrière opzitten. Na enkele kleinere rollen in minder belangrijke films kreeg ze in 1997 de kans om naast Al Pacino (The Godfather) en Keanu Reeves (The Matrix) te acteren in The Devil’s Advocate. Haar prestatie als schizofrene vrouw, belaagd door Pacino’s duivel, ging niet onopgemerkt voorbij en steeds grotere rollen kwamen haar kant op. Rollen in films als The Cider House Rules en Sweet November werden afgewisseld met meer actiegerichte films als The Italian Job, en thrillers zoals The Astronaut’s Wife. Hierbij acteerde ze aan de zijde van Hollywoods finest, o.a. Johnny Depp (Pirates of the Caribbean), Ben Affleck (The Sum of All Fears), Robert De Niro (Goodfellas) en Edward Norton (American History X).

Haar grote doorbraak kwam er echter in 2003 met haar veel geloofde rol als Aileen Wuornos in Monster. Aileen is een prostituee die na een brutale aanval, een seriemoordenares wordt. Voor de rol kwam Theron een kleine 15 kilo bij. Dat zorgde, samen met valse tanden, voor een complete transformatie. Het leverde haar terecht een Oscar op. Het zou niet de laatste keer zijn dat Theron haar looks zou verbergen. In North Country (2005) speelt ze een mijnwerkster en ook in In the Valley of Elah neemt ze een minder Hollywoodiaanse uitstraling aan als politierechercheur.

Niet alles is rozengeur en maneschijn. De getalenteerde actrice koos soms voor minder geslaagde projecten. Denk hierbij aan Æon Flux, het sci-fi/actievehikel dat zelfs met Theron in een strak pak het hoofd niet boven water kon houden.

Van 2009 tot 2011 zagen we haar slechts in twee films, maar nu krijgen we dus twee films in twee maanden tijd. Over haar rol in Snow White and the Huntsman vertelt ze dat hoewel ze geen method actor is, ze toch enkele zaken van haar evil queen-personage moest omarmen en eigen maken. “Ik moet als actrice begrijpen dat Ravenna doet wat nodig is om te overleven. Door haar voorbije leven, wordt ze gedreven door instinct en het behoud van haar macht.” Theron benadrukt nog de epische omvang van de film die tegelijk fantasy en realisme brengt. Ze belooft een ervaring die het publiek nog niet gezien heeft. (Kijk hier voor het volledige interview).

Ook in de toekomst heeft Theron nog enkele leuke projecten in de wachtrij staan. Zo verwachten we haar in de sequel van Hancock en in de vierde Mad Max-film Mad Max: Fury Road.

Snow White and the Huntsman is vanaf 13 juni in de Belgische zalen te zien. In de hoofdrollen zien we naast Theron ook Kristen Stewart (Twilight), en Chris Hemsworth (Thor). De film werd geregisseerd door Rupert Sanders, die hiermee zijn langspeelfilmdebuut maakt.

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.