3
Posted 03/06/2012 by Arno in Comics
 
 

Marvel filmnieuws: Iron Man 3, Thor 2, X-Men: First Class sequel en The Avengers box set


Het regende de afgelopen dagen alweer sappige nieuwtjes omtrent de nieuwste filmprojecten van Marvel. Wij schenken jullie alvast een klein overzicht:

Thor 2 en X-Men: First Class sequel:

Thor 2, de sequel op de Asgardiaanse dondergod zijn solofilm uit 2011 onder regie van Alan Taylor (Game of Thrones), stond oorspronkelijk gepland voor een release op 15 november, 2013, maar werd een weekje naar voren opgeschoven. Thor 2 zal nu dus de zalen binnen donderen op 8 november, 2013.

 

We wisten al langer dat er een sequel in de maak was voor de succesvolle X-prequel/semi-reboot X-Men: First Class (2011), maar de film heeft bij deze ook een officiële releasedatum gekregen. Fox Studios liet weten dat Professor Xavier en de zijnen opnieuw te zien zullen zijn op het grote scherm op 18 juli, 2014. De mutanten vervoegen hierbij een filmzomer die eveneens vervolgfilms zal zien op Captain America: The First Avenger (4 april) en The Amazing Spider-Man (2 mei), alsook de voorlopig nog onbekende film van Marvel Studios (16 mei).

Iron Man 3:

Marvel Studios hun Iron Man 3, onder regie van Shane Black (Kiss Kiss Bang Bang), staat nog steeds gepland voor een release op 3 mei, 2013. Men is nu volop bezig met filmen in North Carolina, wat natuurlijk leidde tot de eerste foto’s vanop de set. Onlangs zijn er voor de fans dan wel enkele zeer interessante shots opgedoken via thesuperficial.com, die acteur James Badge Dale (The Pacific) in het harnas zien van de Iron Patriot!

In de comics was de Iron Patriot niemand minder dan Norman Osborn, de voormalige Green Goblin, die tijdens de Dark Reign-verhaallijn de controle nam over SHIELD, deze omvormde tot HAMMER en zijn eigen team Dark Avengers (bestaande uit allerlei superschurken in Avengerkostuums) uit de grond stampte. Osborn zelf verkreeg de sleutels tot Tony Stark zijn collectie harnassen, en meette zich de identiteit van de Iron Patriot aan om de draak te steken met zowel Iron Man als Captain America.

Betekent dit dat we Norman Osborn in het Marvel-filmuniversum zullen zien opduiken? Zeker niet. Het personage dat James Badge Dale zal spelen is immers Eric Salvin, alias Coldblood, een ex-soldaat die — nadat hij dodelijk gewond geraakte op het slagveld — werd omgevormd tot een soort cyborg door Project: Ultra-Tech. In het Marvel-filmuniversum zullen de identiteiten van Coldblood en de Iron Patriot dus enigszins samengevoegd worden, en wordt Salvin vermoedelijk na zijn ongeluk niet meer tot zijn oorspronkelijke identiteit in de comics omgetoverd, maar in het star-spangled harnas gestoken. Men deed overigens ook al iets gelijkaardigs in Iron Man 2 (2010), waar Ivan Vanko (het personage gespeeld door Mickey Rourke) kenmerken van zowel Whiplash als de Crimson Dynamo uit de comics samenvoegde.

Voor Iron Man 3 zal Robert Downey Jr. terugkeren als Tony Stark/Iron Man, alsook Gwyneth Paltrow als Pepper PottsDon Cheadle als James Rhodes/War Machine en Iron Man 1 & 2-regisseur Jon Favreau als Happy Hogan. Naast James Badge Dale als Eric Salvin/Iron Patriot kruipt Ashley Hamilton (Beethoven’s 2nd) in het harnas van Jack Taggert, alias Firepower en is het bij deze ook min of meer bevestigd dat Ben Kingsley (Schindler’s List) Iron Man’s aartsvijand The Mandarin zal vertolken. De rol als hoofdschurk in de film is echter weggelegd voor Guy Pearce (Memento), die in de huid zal kruipen van de wetenschapper Aldrich Killian. In de Extremis-verhaallijn uit de comics waarop de film grotendeels gebaseerd zal worden was hij verantwoordelijk voor de verkoop van het Extremis-serum — een nanotechnologische variant op het Super Soldier Serum dat in het verleden leidde tot Captain America — aan een terroristische organisatie.

The Avengers en Phase One van het Marvel-filmuniversum

Marvel’s miljardenblockbuster The Avengers blijft het uitstekend doen aan de filmkassa en de sky blijkt the limit te zijn. Of zal de film toch nog verdere oorden opzoeken? Zeer zeker, want binnenkort zal de film wel degelijk gedraaid worden op het International Space Station voor diens zeskoppige crew. Zolang de crew van het ISS ons hierdoor zelf maar niet van een nakende invasie van de Chitauri weet te waarschuwen…

Zonet zijn er ook wat meer details opgedoken omtrent de box set Marvel Cinematic Universe Phase One: Avengers Assembled, die de eerste fase van het Marvel-filmuniversum afsluit. Deze limited edition collectie zal alle zes Marvelfilms bundelen in een gigantische set bestaande uit tien discs: Iron Man (Blu-ray), The Incredible Hulk (Blu-ray), Iron Man 2 (Blu-ray), Thor (Blu-ray en Blu-ray 3D), Captain America: The First Avenger (Blu-ray en Blu-ray 3D) en The Avengers (Blu-ray en Blu-ray 3D). Uiteraard zullen hierbij ook alle extra’s toebehoren, waaronder de Marvel One-Shot-kortfilms rond agent Phil Coulson. De set wordt afgesloten met een voorlopig nog geheimzinnige nieuwe bonus disc genaamd Phase One Archives. Meer details zullen echter pas volgen op 15 juli, de laatste dag van Comic Con International in San Diego.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.