0
Posted 31/05/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Eerste digitale Cerebus-bundel dit najaar verkrijgbaar

Liefhebbers van literatuur willen nog weleens snoeven over het feit dat ze de 1475 pagina’s tellende roman Oorlog en Vrede van de Russische schrijver Fjodor Dostojevski hebben gelezen. Comic lezers kunnen daar tegenover stellen dat ze het epische Cerebus hebben verslonden. Deze 6000 pagina’s tellende roman werd uitgegeven van 1977 tot 2004 en gemaakt door Dave Sim, later geholpen door zijn assistent Gerhard.

Alle dikke telefoonboeken waar dit in is gebundeld nemen nogal wat ruimte in beslag. We zitten inmiddels in de 21ste eeuw en de jonge mensen van nu zitten niet per se meer te wachten op een meter aan papier in hun huis. De oplossing is om digitale edities te maken. In december deed Dave Sim al wat navraag over de (on)mogelijkheden van digitale uitgaven. Schijnbaar waren de antwoorden bevredigend want Sim is een Kickstarter-actie gestart en de fondsen voor een eerste digitale editie zijn al binnen.

De Cerebus bundel High Society wordt nu bewerkt tot een digitale comic /audiobook extravaganza. Je gelooft het niet, maar Sim gaat dus ook een audiotrack maken waarin hij alle dialogen zal inspreken. Aan het digitale boek wordt een segment toegevoegd met scans van de originele tekeningen en de geschreven pagina’s uit de losse issues. Dus je kunt Sims redactioneeltjes lezen en de brieven die mensen indertijd verstuurden.

De digitale Cerebusboeken beloven de ultieme ervaring te geven voor deze serie. Het digitaliseren van alle bundels zal jaren kosten. Maar de eerste kunnen we dit najaar downloaden op onze tablets.

Als de eerste bundel wordt aangeboden, laten we het jullie weten.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar