0
Posted 30/05/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Review: Prophet #25


“I prefer my enemy to know when I’ve come to kill it.”

Prophet #25 is weer een soort voortzetting van de vorige. Zo’n drie John Prophets onderzoeken een ver afgelegen planeet genaamd Karsanus. Ze zijn op zoek naar een groot wezen gekend als The Nephilim. Deze wezens waren een soort gereedschapstuigen van de vorige bewoners van deze planeet. Hun lichamen zijn nogal in trek in het zonnestelsel, want buiten onze Prophets is er nog een fractie die graag een Nephilim naar hun planeet willen verschepen.

We volgen de Prophets terwijl ze over de planeet trekken en door tal van figuren worden belaagd. In vergelijking met de vorige issues is de dynamiek wel veranderd. Er gebeurt namelijk meer. Het is dus geen aflevering van Lonely Planet. Al zou dat in dit geval best toepasselijk zijn geweest.

De achtergronden zijn wederom erg belangrijk. Je ziet de restanten van de beschaving die hier ooit moet zijn geweest. Te zien is hoe de flora en fauna van Karsanus langzaam maar zeker weer bezit neemt van de planeet. Wanneer je kijkt naar de restanten van de beschaving dan ga je jezelf afvragen hoe ze aan hun einde zijn gekomen. Zou er een ramp gebeurd zijn of is er ooit een oorlog gevoerd? Het einde van deze comic suggereert het laatste…

Met deze issue gaat de reeks een andere kant op. Er was al meer actie in dit deel en met het einde van deze issue wordt al het voorgaande in een geheel ander licht gezet. Dat zag ik niet echt aankomen. Wel heb ik respect voor deze beslissing. Mijn aandacht wordt hierdoor zeker vastgehouden…

Ook deze issue kent een andere tekenaar. Dit keer is het de Grieks-Amerikaanse Giannis Milonogiannis (Old City Blues). Het is een competente tekenaar maar hij is te sober voor mijn smaak. Te indy misschien wel. Hij tekent te makkelijk waardoor hij veel details open laat of slecht invult. Het was dus niet mijn kopje thee. Deel 26 zal worden getekend door schrijver Brandon Graham (King City) zelf. Daar kijk ik alvast meer naar uit…

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar