0
Posted 30/05/2012 by Alterrock in Comics
 
 

Review: Batman The Dark Knight #9

“The Talon is what I became. I served the Court of Owls…They who have controlled the city since before it’s founding.”

Batman: The Dark Knight #9 is de voorlaatste comic in Night of the Owls, het eerste grote crossoverevent uit het nieuwe DC-universum. Judd Winick (The Adventures of Barry Ween: Boy Genius) mag dit verhaal schrijven terwijl David Finch (Cyberforce) voor de tekeningen zorgt.

De gebeurtenissen in deze comic spelen zich af op hetzelfde moment als de gebeurtenissen in Batman #9. Al sinds het ontstaan van Gotham worden de activiteiten die het daglicht niet mogen zien, gecontroleerd en georganiseerd door een organisatie genaamd de Court of Owls. Om het vuile werk op te knappen, leidt deze organisatie van kinds af aan moordenaars op. Deze opleiding gebeurde, zonder dat de kinderen het wisten, in Haley’s circus. De Court of Owls heeft zelfs een manier gevonden om hun dode Talons – zo worden deze moordenaars genoemd – terug tot leven te wekken en zelfs helende krachten te geven. Om hun macht duidelijk te maken aan de mensen in Gotham hebben ze beslist om alle belangrijke personen in Gotham City te vermoorden. En dit allemaal op één nacht tijd.

Eén van de personen op hun lijstje is Lincoln March. Hij is kandidaat om de nieuwe burgemeester van Gotham te worden. In Batman #9 zagen we al hoe het afliep met Lincoln March. In deze comic komen we meer te weten over de Talon zelf. Als de comic begint zien we hoe de Talon een mes in de borstkast van March plant. Hij is echter niet op slag dood en weet nog een stroomstootwapen te gebruiken. Even later kan hij zelfs nog een wapen trekken en de Talon in het oog schieten.

Dit brengt ons naar een flashback waarin de Talon ons vertelt over zijn jeugd en hoe hij een moordenaar voor de Court of Owls is geworden. Alton – een mooi anagram voor Talon – was een zeer getalenteerde acrobaat in het Haley’s Circus. Hij had echter hoogtevrees. De ringmeester besloot dan maar om Alton op te sluiten in een caravan en de caravan in brand te steken. Alton verbrandde levend en zou uiteindelijk terugkomen als een Talon voor de Court of Owls. Nu hij eenmaal al gestorven is, zal hij ook geen angst meer kennen. Alton werd één van de beste Talons maar na jarenlange dienst is hij niet meer zo scherp als in zijn beginjaren. Hij moet nu bewijzen dat hij nog steeds één van de beste Talons is om zo een eeuwige slaap te vermijden.

Na enkele mindere comics in het Night of the Owls-event brengt Winick ons nog eens een heel leuk verhaal. Door een volledig achtergrondverhaal van de Talon te geven, laat Winick ons ook eens de andere kant van de medaille zien. Het verhaal wordt bovendien verteld door de Talon zelf waardoor de lezer hier nog meer bij betrokken geraakt. Winick weet ook nog eens alles goed op te bouwen waardoor het zeer aangenaam is om te lezen. David Finch ondersteunt dit verhaal met zeer solide en degelijk tekenwerk. Finch heeft een eerder ruwere tekenstijl maar door de aard van het verhaal stoort mij dit helemaal niet. Deze ruwere tekenstijl zie je ook heel duidelijk in de gezichten. Vaak lijkt het eerder geschetst dan getekend.

Batman: The Dark Knight #9 is een zeer degelijke comic. Het past perfect in het rijtje comics van dit event. Deze comic is niet noodzakelijk voor het grote verhaal maar doordat het zeer leuk is om te lezen, kan ik je zeker aanraden deze comic op te pikken. Volgende week ronden we dit event af met het laatste deel in Batman Annual #1.

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.