6
Posted 27/05/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Half doof jongetje krijgt zijn eigen superheld van Marvel

Hier bij Brainfreeze houden we wel van een feelgoodverhaal. Toen ik op de Huffington Post een stuk las over de vierjarige Anthony Smith werd ik warm en week van binnen. En ja, ik ben mans genoeg om dat toe te geven!

Anthony lijdt aan een genetische afwijking waardoor hij een oor mist en uit het andere oor slechts beperkt kan horen. Hij heeft een oorprothese waarmee hij beter kan horen. Alleen was het elke dag een heel gedoe om hem dat ding aan te laten trekken. Zijn moeder, Christina D’Allesandro, vroeg hem op een dag wanhopig waarom hij er toch elke dag zo’n punt van maakte. “Superhelden hebben ook geen oortje“, was zijn antwoord.

Christina had nu een aanknopingspunt. Ze kroop in de pen en stuurde een e-mail naar Marvel Comics. Daar werden ze wel gegrepen door het verhaal. Of zoals editor Bill Rosemann het zei: “We krijgen bij Marvel heel wat e-mailtjes. Het gros daarvan bestaat uit spijkerharde kritiek richting onze artiesten. Maar er zitten ook vaak veel mooie verhalen tussen over de positieve invloed die onze figuren op mensen hebben. Het verhaal van Anthony sprak ons heel erg aan.

Rosemann stuurde een kopie van een oude comic (West Coast Avengers #1) uit 1984 op naar Anthony met Hawkeye op de cover. Hierin droeg de Avenger tijdelijk een gehoorapparaat nadat hij het slachtoffer was geworden van één van zijn supersonische pijlen. Dat zou Anthony vast motiveren.

Toch was het nog niet genoeg. De mail van Anthony’s moeder maakte een rondgang door de Marvelburelen en het inspireerde editor Nelson Ribeiro (Sonic the Hedgehog, Avengers Assemble) tot het maken van Blue Ear, de enige superheld die al het gevaar kan horen!

Er is slechts één nadeel. Nu willen Anthony en zijn vriendjes alleen nog maar gehoorapparaten die lijken op het apparaat van Blue Ear…

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar