7
Posted 26/05/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Protest tegen de “homoseksuele agenda” van Marvel en DC

Die gekke Amerikanen toch.

DC zal één van hun bekendste personages in de komende maanden laten onthullen dat hij (of zij) homoseksueel is. Maar het kan nog veel erger! De komende maand geven twee mannen elkaar het jawoord in de pagina’s van Marvel‘s Astonishing X-Men.

Iedereen weet dat kinderen graag de actie van hun favoriete superhelden imiteren. Ze trekken kostuums aan en verbeelden zich dat ze kunnen vliegen en onkwetsbaar zijn. Maar wat als je zoontje later ook een man wil net als de mutant Northstar? Dat moeten we niet willen met zijn allen! Stuur een e-mail naar Marvel en DC en laat weten dat je deze zaken afkeurt en vooral waarom!”

Met woorden van deze strekking lanceerde de christelijke organisatie One Million Moms een actie tegen Marvel en DC. Ze zouden graag zien dat beide uitgeverijen hun kinderen niet verwarren met het laten zien van afwijkende levensstijlen. Eerder dit jaar kwam de organisatie al tevergeefs in actie tegen Toys ‘R’ Us toen deze speelgoedwinkelketen hun etalages hadden ingericht met reclame voor de speciale homohuwelijkseditie van Life with Archie #16 van Archie Comics.

Je kunt je nu niet aan de indruk onttrekken dat het hier vooral gaat om volwassen mensen die zelf moeite hebben met een wereldbeeld dat afwijkt van dat van hen. Het ironische van deze actie is ook dat Marvel en DC zouden willen dat minstens 1 miljoen Amerikaanse kinderen hun comics zouden lezen.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar