0
Posted 24/05/2012 by Killian in Tv/Film
 
 

The magnificent seven krijgt remake

Tegenwoordig is remake het modewoord in Hollywood. Love it or hate it, maar de ene klassieker na de andere wordt herwerkt en opnieuw opgenomen. Deze zomer kun je bijvoorbeeld naar een remake gaan kijken van de scifi-klassieker Total Recall waarin Colin Farrell (In Bruges) de hoofdrol overneemt van Arnold Schwarzenegger (Terminator). Ook Carrie, The Crow, Robocop en Mad Max zien we binnenkort in een nieuwe versie.

Gisteren werd bekend gemaakt dat er nog een nieuwe titel aan dat lijstje mag toegevoegd worden. De westernklassieker The Magnificent Seven krijgt een remake. MGM, de studio die de film zal produceren, is nu op zoek naar een schrijver die het script zal neerpennen. Ook wie zal regisseren is nog niet bekend. Wel is er alvast één bekende naam aan de film verbonden: Tom Cruise. De 49-jarige acteur heeft een drukke periode voor de boeg. In juni is hij te zien als Stacee Jaxx in Rock of Ages en in de toekomst draaft hij op voor rollen in zowel Top Gun 2 (nog geen absolute zekerheid), Mission: Impossible 5 en in Van Helsing (inderdaad, nog een remake).

De originele The Magnificent Seven is een film uit 1960. Ook toen was Hollywood niet vies van het adapteren van andere films. The Magnificent Seven is namelijk gebaseerd op Seven Samurai (Shichinin no samurai, 1954) van Akira Kurosawa, een film die op zich ook al een meesterwerk te noemen is. Het verhaal draait rond zeven samoerai die een Japans dorp beschermen tegen een bende rovers. Hetzelfde concept zie je terug in The Magnificent Seven. Daar situeert het verhaal zich echter in Mexico en zijn de samoerai zeven doorgewinterde cowboys.

Hoewel The Magnificent Seven vlak na zijn release niet zo succesvol was, kreeg de film in de jaren nadien toch een status van klassieker. Dat is niet in het minst door de absolute sterrencast. De zeven cowboys werden vertolkt door onder anderen Yul Brynner (The King and I), Steve McQueen (Bullitt) en Charles Bronson (Once Upon a Time in the West). Bad guy van dienst is Eli Wallach (The Good, the Bad and the Ugly), die trouwens nog steeds leeft en ondertussen de gezegende leeftijd van 96 jaar bereikt heeft. De film werd ingeblikt door John Sturges, die o.a. ook Gunfight at the O.K. Corral op zijn naam heeft staan.

Het is duidelijk dat zowel schrijvers, regisseurs als acteurs een ferme kluif zullen hebben aan een herwerking van deze film. Brainfreeze houdt alvast een oogje in het zeil en houdt jullie op de hoogte!

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.