2
Posted 24/05/2012 by Killian in Tv/Film
 
 

G.I. Joe: Retaliation uitgesteld

Slecht nieuws voor de mensen die reikhalzend uitkeken naar de tweede G.I. Joe-film. Volgens een bericht op de nieuwssite Deadline verschuift de openingsdatum namelijk naar maart 2013. Dat is maar liefst 9 maanden na de oorspronkelijke releasedatum. Paramount, de studio die de film uitbrengt, geeft als reden aan dat ze meer tijd nodig hebben om de 3D op topniveau te brengen. Dit om een grotere intake bij de internationale box office te garanderen (in gebieden als Rusland en China is 3D namelijk zeer groot geworden). De studiobazen refereren naar James Cameron die Titanic vijftien jaar na het verschijnen omzette naar 3D en hiermee aardig wat internationale inkomsten genereerde.

Een tweede reden, afgaande van het succes van The Hunger Games, is dat maart een topmaand kan zijn om een blockbuster uit te brengen. De beslissing komt er nadat Paramount de reclamecampagne voor de film al gestart is. Het verbaast dus niet dat de filmgemeenschap zich vragen stelt bij deze plotse bijsturing.

G.I. Joe: Retaliation werd geregisseerd door Jon Chu en heeft o.a. Bruce Willis, Dwayne ‘The Rock’ Johnson en Channing Tatum in de hoofdrollen.

 

Comments

comments


Killian

 
avatar
Schrijft sneller dan zijn schaduw. Misschien ook beter. Maar zeker sneller.