0
Posted 24/05/2012 by Arno in Comics
 
 

Eerste kijk op Batman – The Dark Knight Returns animatiefilms


Met de nakende release van Superman vs The Elite, de veertiende telg in de DC Universe Animated Movies-reeks, hebben DC Entertainment en Warner Bros. recentelijk ook al een eerste kijk de wereld ingestuurd van hun volgende animatiefilm. Of liever, animatiefilms, want de adaptatie van The Dark Knight Returns — de klassieke miniserie door schrijver/tekenaar Frank Miller (Daredevil, Sin City) uit 1986 die één van de bekendste graphic novels aller tijden werd — zal worden gespreid over twee volwaardige films. Deel één staat gepland voor het najaar, terwijl deel twee pas in het voorjaar van 2013 zal verschijnen.

The Dark Knight Returns vertelt het verhaal van een oudere, meer cynische Bruce Wayne/Batman die, tien jaar na de dood van zijn Robin en de ophanging van zijn cape, uiteindelijk terugkeert naar de straten van een nog meer in misdaad en corruptie vervallen Gotham City. Hij treedt hier in conflict met mutantenbendes, oude vijanden als Two-Face en The Joker, alsook een zekere man van staal. Frank Miller stelde in The Dark Knight Returns de psyche van Batman, alsook de gehele bestaansreden van superhelden, in vraag. Het werk was één van de hoogtepunten uit de Modern Age of Comic Books en was rechtstreeks verantwoordelijk voor een gehele grim ‘n gritty-fase in het superheldengenre.

Beide animatiefilms zullen geregisseerd worden door Jay Oliva, de man achter de storyboards van de aankomende Supermanreboot Man of Steel, alsook enkele afleveringen van Young Justice en segmenten uit Green Lantern: Emerald Knights. De grote blikvanger moet echter wel de stemacteur voor de verouderde Bruce Wayne/Batman zijn, want deze rol wordt weggelegd voor niemand minder dan Peter Weller. De acteur is het best gekend voor zijn rol als het titelpersonage uit RoboCop (1987) en RoboCop 2 (1990, een film waar Frank Miller overigens ook aan meewerkte). RoboCop als de goddamn Batman? Laat maar komen! Verdere bevestigde stemrollen zijn weggelegd voor Ariel Winter (Modern Family) als Carrie Kelly (de nieuwe Robin), Wade Williams (Prison Break) als Two-Face/Harvey Dent en Michael McKean (Spinal Tap) als de psychiater Dr. Wolper.

Volgens de legendarische producer en architect van het DC Animated UniverseBruce Timm, is The Dark Knight Returns de grandaddy van alle DC-comics die ze ooit al geadapteerd hebben tot een animatiefilm en is de druk dus zeer groot om het oorspronkelijke werk geen onrecht aan te doen. Verwacht dus maar een zeer trouwe, bijna letterlijke adaptatie verspreid over de twee animatiefilms. Hieronder kan je alvast enkele screenshots bekijken. Geniet ervan!

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.