2
Posted 23/05/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Maak kennis met het nieuwe Marvel bruidspaar

Astonishing X-Men #50

Je kan maar een beperkt aantal malen iemand dood laten gaan en daar media aandacht voor genereren. Marvel heeft met de introductie van de nieuwe Ultimate Spider-Man ook al de rassenkaart getrokken. Dus die weg is ook even afgesloten. De voorbije week maakte de uitgever echter bekend dat er weer iets groots in aantocht was. Cynici zouden zeggen dat het weer tijd was voor een nieuwe mediastunt…

Marvel maakte via het tv-programma The View bekend dat in Astonishing X-men #50 de mutant Northstar op de knieën gaat voor zijn vriend Kyle Jinadu (geen mutant). In juni volgt dan het huwelijksfeest in Astonishing X-men #51. Hiermee mag Jean-Paul Beaubier alias Northstar het eerste homohuwelijk in een superheldencomic op zijn naam schrijven. Dat is ook erg toepasselijk want 20 jaar geleden kwam Northstar uit de kast in de comic Alpha Flight #106 als één van de eerste homoseksuele superhelden. Marjorie Liu (X-23, NYX) en Mike Perkins (Captain America, Stephen King’s The Stand) krijgen de eer om dit verhaal op papier te zetten.

We hebben het hier natuurlijk over een huwelijk tussen twee mannen, maar toch zou iedereen iets kunnen herkennen in dit verhaal dat over de liefde gaat. Marjorie Liu omschrijft het als volgt: “Het verhaal van Northstar en Kyle is een verhaal dat gaat over de krachtige band tussen twee mensen die voor hun liefde moeten vechten. Het is ook een typisch Marvelverhaal omdat het een brug slaat tussen de fantasiewereld van de superhelden en de echte wereld waarin wij leven. Dit verhaal begint met een huwelijk maar het zal verdergaan op een manier waar je jezelf nu nog niks bij voor kunt stellen.” Beweert Liu nu tussen de regels door dat er nog wat gevaarlijks op de loer ligt? Iets dat bij voorkeur opduikt om de ceremonie te verstoren? Het zou zowaar kunnen..

Maar voor het antwoord op dit en meer zullen we deze week naar de stripwinkel moeten gaan, waar Astonishing X-Men #50 nu in de rekken ligt, of klikken op onderstaande link.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar