2
Posted 23/05/2012 by sparda in Tv/Film
 
 

Breaking Bad vanaf vanavond op Canvas

Wanneer je de naam Canvas zegt denken de meeste mensen aan programma’s zoals Het Journaal, Terzake en BBC-docu’s. Wat wel eens makkelijk vergeten wordt is dat Canvas ook met de regelmaat van een klok enkele topseries op ons loslaat, en ook deze keer is dat niet anders! Canvas weet ons namelijk vanaf vanavond te verrassen met de serie Breaking Bad, die momenteel razend populair is in de States.

Het verhaal begint wanneer Walter White (Bryan Cranston), een leraar chemie, te horen krijgt dat hij een terminale vorm van longkanker heeft. Wetende dat hij nog maar enkele jaren te leven heeft en op geen enkele manier zijn medische kosten kan dekken met zijn mager loon (laat staan zijn gezin voorzien met zijn mager pensioen), besluit hij zijn chemische kennis ten werk te stellen. Samen met Jesse Pinkman (Aaron Paul), een oud-student, plaatst Walter een caravan in de woestenij van New Mexico waar hij begint met de productie van de drug Crystal Meth, die hij vervolgens voor een aardige som kan doorverkopen. Uiteraard verloopt dit proces niet zonder problemen voor deze twee beginnelingen in het drugsmilieu en al snel weten Walter en Jesse ook de aandacht van enkele andere grote spelers te trekken.

De serie doet in zijn opzet enigszins denken aan Weeds waar een vrouw na de dood van haar man begint met het dealen van marihuana om rond te komen, maar toch zijn er al snel verschillen duidelijk. Waar Weeds een komische serie is, past Breaking Bad eerder in het straatje van de donkere humor die we ook wel terugvinden bij series zoals The Sopranos. Daarnaast heeft de serie ook een duister kantje omdat het verhaal vertrekt vanuit een brave huisvader die plots helemaal het verkeerde pad opgaat en geen softdrug produceert zoals weed, maar een rasechte harddrug die het leven van diens gebruikers helemaal vernielt.

Dat Vince Gilligan, producer en schrijver van onder andere The X-Files, reeds ettelijke jaren rondliep met het verhaal voor Breaking Bad laat zich duidelijk vertalen in niet enkel een ijzersterk verhaal, maar anderzijds ook in een heel knap staaltje van cinematografie. De manier van opname is anders als bij de meeste series en laat zich kenmerken door onder meer fantastische filmische shots, zoals de openingsscène van de pilot. De combinatie van een goed verhaal en knappe beelden heeft de serie dan ook (niet onterecht) een plaatsje bezorgt tussen andere groten als The Sopranos, True Blood en Mad Men,… Een echte must-see dus vanavond om 20u40 op Canvas!

 

 

Comments

comments


sparda

 
avatar