1
Posted 22/05/2012 by Brainfreeze in Tv/Film
 
 

Casting Call: Masters of the Universe

Een tijdje terug kondigde DC aan dat ze Masters of the Universe nieuw leven wilden inblazen. Aangezien ik, Simon Shepherd, de glorieperode uit de jaren ’80 actief heb meegeleefd en iedere zaterdagmorgen vroeg opstond om naar He-Man, Transformers en GI Joe te kijken vond ik dit natuurlijk een heel goed idee en kan ik alvast niet wachten tot de comics in de winkel liggen. Echt benieuwd wat ze ervan gaan maken. Hopelijk wordt het niet zoals de “cult” film met Dolphke uit 1987…

Na enig heen en weer getater met Malkavian en wat wishfull thinking ideetjes uit te wisselen gaf onze Green Leader me vrij spel om een Casting Call uit te werken voor een eventuele filmreboot van Masters of the Universe.

Dit bleek op eerste zicht een quasi onmogelijke opdracht aangezien dit universum talrijke personages kent, waarvan de meesten dan ook volledig moeten rekenen op CGI en vele maskers. Toch heb ik er enkele hoofdpersonages uitgehaald die enigszins nog herkenbaar zouden moeten zijn. Bij deze heb ik dus een onbeperkt budget om Masters of the Universe tot een zomerhit te maken!

De Masters

Man – at – Arms

Deze gesnorde en ongetitelde leider van de Masters heeft al vele veldslagen doorstaan en moet dit dan ook aftekenen op het witte scherm… Als ik aan snor en doorgewinterd denk, dan duikt er maar een acteur in mijn hoofd op… Sean Connery

Teela

Dochter van Man-at-arms, en de liefdesinteresse voor de hoofdacteur.  Teela is een natuurlijke redhead dus ging ik op zoek op Google. Vele actrices kwamen in aanmerking maar eentje sprong er boven uit. Aangezien een van mijn favoriete series True Blood is, kwam ik bij Deborah Ann Woll uit.  Wie de serie volgt weet dat dit de vampier Jessica is.

Sorceress of Castle Grayskull

Hier hebben we een topactrice nodig die deze rol tot een Oscarwaardig einde kan brengen. Wie beter dan Charlize Theron?

Orko & Battle Cat

Deze essentiele karakters zijn nodig in de film en kunnen natuurlijk niet tot leven gewekt worden zonder de broodnodige CGI.  Battle Cat praat wel nooit, maar Orko des te meer.  Ik zocht dus een stem die aan de nodige overacting kon voldoen… De koning van overacting zou dit dus wel aankunnen : Jim Carrey!

He-Man / Prince Adam

Wat een no-brainer moest zijn bleek voor mij eigenlijk de moeilijkste rol om een acteur op te kleven.  Ging ik gebruik maken van mijn voorliefde voor de Wrestling scene en koos ik Triple H, die alvast de nodige spiermassa heeft om He-Man te spelen, of ging ik voor een echte acteur die al de lange manen had en eventueel dagelijks naar de fitnesszaal zou gaan om nog wat spieren bij te kweken? Aangezien ik dit een topfilm wou maken, viel onze WWE-erfgenaam al uit het bootje.  Dus ik zocht een gespierde, langharige blonde populaire acteur.  Na het herbekijken van een recente film dacht ik : hmmm, dit zou wel eens kunnen lukken. De acteur in kwestie : Chris ‘Thor’ Hemsworth.

 

Skeletor en zijn Minions

Beast Man

Met de nodige CGI en make-up moest dit nog altijd een bulky acteur zijn.  Een met het liefst een wat donkere huidskleur en in het bezit van de nodige zelfspot. Beast-Man zorgde immers ook in de klassieke tekenfilms voor het nodige gelach.  Terry Crews zou dit dus wel tot een goed einde kunnen brengen.  Terry zou je wel best kunnen kennen als de playboy in White Chicks, of recenter nog uit The Expendables.

Trap-Jaw

Weer is hier de nodige make-up nodig om deze baksteenkin tot leven te wekken… Dit was eigenlijk een van de gemakkelijkste om te casten want er komt maar een acteur in mijn gedachten met een grote stalen kin : Ron ‘Hellboy’ Perlman!

Evil-Lyn

Deze had ik meteen.  Ik heb enkele maanden geleden de (volgens mij vrij mislukte reboot) van Conan the Barbarian gezien en daar deed onze Evil-Lyn al in mee:  Rose McGowan.

Skeletor

Skeletor was DE bad guy uit de jaren ’80.  We hebben dus een gemene, geniepige acteur nodig met een evil eye.  Hiervoor koos ik Zachary Quinto.  Zach heeft zich tot Hollywood gewerkt door zijn rol als Sylar in de serie Heroes en zijn bekendste rol is natuurlijk deze van Spock in de reboot(s) van Star Trek.

Zo dit was mijn Casting Call voor Masters of the Universe. Ben je ermee akkoord of heb je betere ideetjes? Laat het gerust weten in de comments!

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar