0
Posted 21/05/2012 by Alterrock in Comics
 
 

Review: Catwoman #9

“Oh for the love of… How much more screwed up does this night have to get?”

Nadat de Birds of Prey wat girlpower hebben mogen laten zien is het de beurt aan een oude bekende van Batman. We kunnen haar moeilijk een heldin noemen, aangezien ze nogal de gewoonte heeft om aan de verkeerde kant van de wet te gaan staan. Maar als puntje bij paaltje komt, zal ze altijd het goede doen en dit zal ze dan ook doen in Catwoman #9. Judd Winick (Green Arrow and Black Canary) mag omschrijven hoe Catwoman in contact komt met de Talons terwijl Guillem March (Gotham City Sirens, Azrael) haar avonturen in het Night of the Owls-event mag tekenen.

Bij het begin van deze comic gaan we terug in de tijd naar het jaar 1665. We zien een nogal corpulente man in paniek over straat rennen. Hij was het slachtoffer van een Talon die werkte in opdracht van de Court of Owls. Hoewel de man gedood werd, voldeed deze Talon niet aan de verwachtingen van de Court. Uit eer gaf hij zijn slachtoffer namelijk een wapen om terug te vechten. Deze man deed dit echter niet en rende de straat op. Hierdoor werd de Talon gezien door Britse soldaten. Om zijn geheim te bewaren was hij genoodzaakt tien Britse soldaten te vermoorden. Omdat deze doden de aandacht trekken, werd beslist om de Talon voorlopig te laten “inslapen”. Bovendien werden zijn favoriete messen van hem afgenomen.

Nu wil het toeval dat Catwoman achter deze messen aanzit. Ze heeft er al vier in haar bezit, maar de vijfde is in handen van de Penguin. En nu wil datzelfde toeval dat de Penguin op de hitlist van de Court of Owls staat. Weer datzelfde toeval zorgt ervoor dat de Talon uit de openingscène naar de Penguin wordt gestuurd om hem te doden. Catwoman ziet hoe de Penguin wordt aangevallen door de Talon. Omdat dit geen eerlijk gevecht is, besluit Catwoman om tussenbeide te komen.

Judd Winick heeft de moeilijke taak om Catwoman te betrekken in het Night of the Owls-event. Aangezien Catwoman niet bepaald op de speeddial van Alfred (zie alweer Batman #8) staat, moest Winick een andere manier vinden om haar te betrekken in het verhaal. De link is misschien ver gezocht, maar het is geloofwaardiger dan Red Hood die Mr. Freeze moet gaan beschermen. De Penguin is duidelijk kansloos tegenover de Talon en kan de hulp best gebruiken. Ook het achtergrondverhaal van de Talon is goed gedaan, met relevantie tot het huidige verhaal. Toch levert het algemene verhaal in deze comic weinig spanning op. Ik voelde me nergens in het verhaal echt betrokken en voelde dan ook niet de drang om het verhaal verder te lezen. De tekenstijl van Guillem March is niet mijn favoriete tekenstijl. Mooie, afgelijnde tekeningen worden afgewisseld meer zeer vreemde en ruwe plaatjes. Ik weet dat de Penguin niet moeders mooiste is, maar sommige close-ups zijn wel erg overdreven. Op deze manier wordt het een beetje belachelijk. Dit probleem situeert zich niet alleen bij de Penguin, maar ook andere karakters hebben hier last van. Globaal gezien is het tekenwerk zeker niet slecht en er zullen zeker lezers zijn die het weten te waarderen maar het geniet niet mijn persoonlijke voorkeur.

Catwoman #9 is zeker geen slechte comic, maar ook niet echt een must-read comic. Het speelt zich echt af in de rand van het hoofdverhaal, waardoor deze comic best kan worden overgeslagen. Anderzijds, als je deze comic echt wilt lezen, zal je er ook geen spijt van hebben.

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.