2
Posted 21/05/2012 by Alterrock in Comics
 
 

Review: Birds of Prey #9

“All right, you Edgar Allan Poe-looking bastard, prepare to meet your maker. Who, by the looks of ya, is Tim Burton.”

Nadat de mannelijke Bat-familieleden deze week hun ding hebben mogen doen in Nightwing #9 en Red Hood and the Outlaws #9 is het nu tijd voor wat girlpower. De Birds of Prey maken hun opwachting in het Night of the Owls-event. Het avontuur dat ze tegemoet gaan werd geschreven door de man met de klinkende naam Duane Swierczynski (Cable, Deadpool: Wade Wilson’s War). Het tekenwerk werd voorzien door Travel Foreman (Animal Man).

De Birds of Prey bestaan uit enkele vrouwelijke superhelden die niet met zich laten sollen: Black Canary  (een beoefenaar van verschillende gevechtskunsten en gezegend met een stem die zo luid is dat ze je schedel kan doen barsten), Poison Ivy (die het kwade achter zich heeft gelaten om de Birds of Prey bij te staan), zwaardvechtster Katana, meesterspionne Starling,  en Batgirl (die verder geen uitleg behoeft).

Swierczynski laat er geen gras over groeien en wanneer de comic begint, zitten we meteen in de actie. We zien een gewonde Black Canary en Katana vluchten voor een Talon. Meteen komen we ook te weten dat de Talon Poison Ivy heeft aangevallen. Eerder die dag belde Batgirl hen op om te zeggen dat de Talons de stad onveilig maakte en dat Batman hun hulp nodig had. Maar het wordt al snel duidelijk dat Batgirl hen niet alles heeft verteld, want ze hebben geen idee tegen wie ze het moeten opnemen. Katana heeft hem al enkele keren neergestoken… Normaal gezien kan haar zwaard de ziel van haar slachtoffer opnemen, maar bij de Talon gebeurde er niets. De enige conclusie is dus dat hij geen ziel heeft. Als onze twee heldinnen opnieuw aangevallen worden door de Talon, zet Black Canary haar sterkste wapen in: ze laat een schreeuw los waarvan de schedel van de meeste mensen zou barsten. Maar de Talon lijkt hier helemaal geen last van te hebben.

Duane Swierczynski schrijft hier een comic die vol zit met actie. Deze comic is een gevecht tussen de Talon en de Birds of Prey van het begin tot het einde. Toch weet hij een goed verhaal te brengen: de conversaties zijn leuk om te lezen en enkele leuke woordgrappen worden bovengehaald. Het grootste minpunt is het achtergrondverhaal van de Talon. De vorige delen in deze Night of the Owls bevatten telkens kleine stukjes die ons meer vertelden over de figuur achter de Talons die onze helden aanvielen. Ook Swierczynski schrijft hier een klein achtergrondverhaal. Dit achtergrondverhaal draagt echter totaal niets bij aan het verhaal. Het vertraagt het verhaal zelfs. De tekeningen van Travel Foreman zien er super uit. Ze zijn heel afgelijnd en zuiver getekend. Daar komt ook nog eens bij dat enkele close-ups heel indrukwekkend zijn. Hij maakt de Talon echt schrikwekkend. Hij laat zich af en toe wel een beetje gaan bij de gezichtsuitdrukkingen waardoor het soms een beetje overdreven overkomt. Maar dat neemt niet weg dat zijn tekenwerk zalig is om naar te kijken.

Birds of Prey #9 is volgeladen met actie en tegelijkertijd is het zeer interessant en leuk om te lezen. Zeker een aanwinst voor de serie.

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.