0
Posted 20/05/2012 by Alterrock in Comics
 
 

Review: Red Hood and the Outlaws #9

“Beware the Court of Owls, that watches all the time, ruling Gotham from a shadowed perch, behind granite and lime. They watch you at your hearth, they watch you in your bed, speak not a whispered word of them or they’ll send the Talon for you head.”

We kunnen hem niet echt een lid van de Batmanfamilie noemen. Het is eerder een verre neef waar de rest van de familie in een grote boog omheen loopt. Maar voor dit event mag hij wel even op bezoek komen: de Red Hood. Scott Lobdell (The Adventures of Cyclops and Phoenix) mag hem in het verhaal schrijven terwijl Kenneth Rocafort (Astonishing Tales) zijn avonturen tijdens de Night of the Owls mag tekenen.

Jason Todd is een voormalige Robin. Hij werd gedood door de Joker in A Death in the Family. Hij kwam echter terug uit de dood en zinde op wraak op de Joker. Hij nam de identiteit van Red Hood aan en probeerde de stad te zuiveren van misdaad. Hij deed dit echter op een zeer gewelddadige manier, en daar hebben andere superhelden meestal problemen mee. Zo heeft hij al ruzie gehad met Batman en Green Arrow. Ondertussen heeft Red Hood ook twee vrienden: Roy Harper – een gevallen superheld die zijn leven terug zin wilt geven – en Koriand’r alias Starfire – een prinses van een andere planeet.

Tijdens een tussenstop in Gotham ontvangt Red Hood de boodschap van Alfred (zie Batman #8). Op de lijst van doelen van de geheimzinnige Court of Owls komt de naam Victor Fries voor, beter bekend als Mr. Freeze (ook dankzij de verschrikkelijke vertolking door Arnold Schwarzenegger in de film Batman and Robin). Mr. Freeze heeft de Court of Owls in het verleden geholpen met hun technologie om de Talons terug tot leven te wekken. Maar nu hij niet meer wil werken voor de Court is hij een naam op hun lijst geworden. Mr. Freeze heeft Chinatown bevroren om zo een fort te vormen tegen de aanvallen van de Talons. Nu hebben Red Hood en de Outlaws de moeilijke taak om hem te beschermen tegen de Talon. Maar zal Mr. Freeze hun hulp wel willen? Hij is namelijk ook geen katje om zonder handschoenen aan te pakken.

Ik moet Scott Lobdell loven voor het verhaal dat hij hier neerzet. Dit verhaal staat volledig op zichzelf en toch maakt het deel uit van het grotere geheel. Lobdell weet van bij het begin de situatie heel goed en duidelijk uit te leggen, waardoor de nieuwe lezer ook perfect kan volgen. Dat Mr. Freeze op de hitlijst van de Court of Owls staat, kan ik heel goed begrijpen, maar dat hij de hulp zou nodig hebben van wie dan ook, daar heb ik het moeilijker mee. Zoals we gezien hebben in alle andere delen van dit event, kunnen de Talons niet tegen extreme koude. Het lijkt me dan ook voor Mr. Freeze een koud kunstje (yeah, I went there!) om deze Talon te stoppen. Ik moet toegeven dat Red Hood deze gegevens niet heeft, maar de lezer van het globale event weet dit wel en dan komt dit niet echt geloofwaardig over. De tekeningen van Rocafort zijn absoluut de moeite om te bekijken. De gevechtsscènes zijn vloeiend en vlot getekend maar ook de niet-actiescènes zijn de moeite. We krijgen hier meteen een voorbeeldje van op pagina 3 en 4 (onderaan deze review te bekijken). De tekeningen weten deze comic zeker naar een hoger niveau te tillen.

Deze comic is zeker de moeite waard om te lezen. Zelfs als je de rest van het event niet volgt, kun je ervan genieten.

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.