1
Posted 19/05/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

De aarde komt in opstand in Debris


Comicfans verras je niet zo snel. Een invasie van buitenaardse wezens? Kennen we. Een groepje mensen dat probeert in leven te blijven in een post-apocalyptische wereld? Kennen we. Zombies? Gaap! Kurtis J. Wiebe (Peter Panzerfaust, Grim Leaper) en Riley Rossmo (Rebel Blood, Cowboy Ninja Viking) denken iets gevonden te hebben wat daar van afwijkt.

In juli verschijnt het eerste deel van de vierdelige miniserie Debris bij Image. De mensheid krijgt weer te maken met een bedreiging. Dit keer is het de aarde zelf die onze aanwezigheid beu is. Oude geesten genaamd The Colossals waren rond en zinnen op wraak. Uit de resten van oude beschavingen bouwen ze hun lichamen op en trekken ten strijden tegen ons. Al die oude beschavingen hadden hun eigen legenden en die zie je terug in de monsters.

Wie vecht er voor ons?

Dat is de taak van de jonge krijgster Maya. Zij gaat op zoek naar de laatste bron van schoon water. Tijdens deze tocht komt ze regelmatig tegenover The Colossals te staan. Het uiterlijk en de gevechten zijn geinspireerd door de bekende game Final Fantasy. Het tekenwerk van Rossmo, gecombineerd met het kleurwerk van Owen Gieni (Avengelyne) zou voor een frisse nieuwe look moeten zorgen. Het eindoordeel is natuurlijk aan de lezer.

Het eerste deel van deze miniserie staat aangekondigd in de mei-editie van de Previews. Nieuwsgierigen hebben nog tot 21 mei om hun bestelling te plaatsen.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar