3
Posted 18/05/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

De kassa rinkelt voor Robert Downey Jr.

Het onverwachte succes van de Iron Man-films heeft Robert Downey Jr. geen windeieren gelegd. Zijn vertolking van Tony Stark was een belangrijke pijler voor deze franchise. Het sprak voor zich dat de Marvel Studio‘s hem ook wilde hebben voor de Avengers-film. Downey Jr stond daar niet onwelwillend tegenover. Hij wist door scherp onderhandelen een goede deal uit de wacht te slepen.

Enkele bronnen rondom de acteur onthulden aan verslaggevers dat hij een precentage krijgt van de opbrengsten van Marvelfilms waarin hij Iron Man speelt. Het zou gaan om een precentage tussen de 5 en 7 procent, wat momenteel neerkomt op zo’n 50 miljoen dollar. Dat zou van de 47 jarige acteur de financieel meest succesvolste Hollywood acteur van dit moment maken.

Zijn collega’s moeten het met minder doen. Zo krijgen Chris Hemsworth (Thor), Chris Evans (Captain America), Jeremy Renner (Hawkeye) en Mark Ruffalo (Hulk) zo’n 2 à 3 miljoen dollar. De reputatie van Samuel L. Jackson (Nick Fury) en Scarlet Johansson (Black Widow) is wat groter. Zij verdienen dan ook zo’n 4 tot 6 miljoen dollar aan bonussen.

Zo’n enorme boxoffice-opbrengst dreunt lang door.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar