0
Posted 16/05/2012 by Alterrock in Comics
 
 

Review: Batman #9

“What it means, Alfred…is that I can play rough for once”

We hebben een maand moeten wachten op het vervolg van Batman zijn belevenissen in het Night of the Owls-event. We weten ondertussen wat Nightwing, Batwing, Batgirl en Robin allemaal hebben meegemaakt, maar nu mag Scott Snyder (American Vampire) zijn verhaal verder vertellen in Batman #9. De tekeningen worden ook hier voorzien door Greg Capullo (Quasar, X-Force).

De laatste keer dat we Bruce Wayne gezien hebben, werd Wayne Manor aangevallen door een handvol Talons. Bruce sloeg er echter in om naar de Batcave te vluchten, maar het duurde niet lang vooraleer de Talons hem vonden. Meteen wisten ze ook de ware identiteit van Batman. Gelukkig konden hij en Alfred zich verschuilen in een uiterst beveiligde kamer. Daar konden ze ook het plan van de Court of Owls ontcijferen. De Court wil alle belangrijke mensen in Gotham vermoorden en dat op één nacht tijd. Alfred wist de rest van de Batfamilie te bereiken zodat ze Gotham kunnen beschermen, maar de Talons in hun eigen huis zullen ze zelf moeten bevechten…

Terwijl Alfred de temperatuur in de Batcave tot ver onder nul probeert te laten dalen, trekt Batman ten strijde. Ter gelegenheid heeft hij ook een nieuwe outfit: een pak gemaakt van een stof sterker dan Kevlar. Het pak kan grote hitte en strenge koude aan. Hij zal dit nodig hebben om de Talons te bestrijden, want hij moet het zien vol te houden tot de moordenaars bevriezen van de kou.

In de tweede helft van deze comic krijgen we het eerste deel van een driedelig miniverhaal genaamd The Fall of the House of Wayne. In dit miniverhaal gaan we terug in de tijd waar we Jarvis Pennyworth een brief zien schrijven. Deze brief is gericht aan zijn zoon Alfred. Hij vertelt zijn zoon dat hij de Waynefamilie verlaat en teruggaat naar Groot-Brittannië. Hij raadt zijn zoon aan om dit ook te doen en nooit meer terug te keren naar Wayne Manor. Hij is er namelijk van overtuigd dat het huis vervloekt is. De vraag is nu wat Jarvis nog meer weet en wat dit allemaal te maken heeft met de Court of Owls.

Deze comic opent meteen met volle actie. Het is dan ook meteen het beste gedeelte van dit nummer. We zien een Batman die tot het uiterste moet gaan om de Talons te kunnen stoppen. Na de gebeurtenissen in Batgirl geeft ook deze comic vooral een gevecht op psychologisch niveau weer. Er wordt veel verteld in de vorm van beeldspraak. Als je graag wat diepgang leest dan kom je dus zeker aan je trekken maar ook de lezers die vooral uit zijn op een leuk gevecht zullen deze comic kunnen appreciëren. Doordat er nog een miniverhaal achter het hoofdverhaal zit, vind ik het hoofdverhaal wel wat kort. Ze hadden het gerust wat langer en uitgebreider kunnen maken. De uitsmijter die we krijgen, belooft dan weer wel veel goeds voor het volgende deel in dit event…

De tekeningen zijn ook weer fantastisch en de actiescènes zijn geweldig om te zien. Dankzij de donkere en ruwe tekenstijl, word je volledig betrokken in het verhaal. Het oogt allemaal levensecht. Je voelt dat Batman zich in een gevaarlijke situatie bevindt. Ik ben een grote fan van de manier waarop Bruce Wayne hier getekend wordt. We zien duidelijk dat hij een stoppelbaardje heeft ontwikkeld waardoor we meteen kunnen aflezen dat hij een paar vermoeiende dagen erop heeft zitten.

De opbouw van dit event vind ik voorlopig zeer goed gedaan. Naarmate de comics uitkomen, wordt er gebouwd aan het verhaal. Uiteraard zijn niet alle delen even belangrijk voor het hoofdverhaal en dienen deze vooral voor extra verkoop maar over het algemeen gezien kan dit event mij heel goed bekoren. Ik kan dan ook niet wachten op volgende week wanneer de Birds of Prey, Catwoman, Nightwing en Red Hood and the Outlaws de Night of the Owls mogen verderzetten.

Comments

comments


Alterrock

 
avatar
Een comicreader since 2010 en nu al gepassioneerd.