9
Posted 15/05/2012 by Cosmonaut in Comics
 
 

The Avengers overschrijden kaap van een miljard dollar

Vorige week wisten The Avengers al een nieuw record op hun naam te zetten voor het beste openingsweekend ooit. Nu doen ze er nog een schepje bovenop, en hoe!

Afgelopen weekend heeft de film nog eens zo’n 103 miljoen dollar opgebracht wat hen zomaar even een tweede record oplevert. Dit is namelijk de eerste keer dat een film in zijn tweede weekend de 100 miljoen achter zich weet te laten. Veel filmstudio’s kunnen maar dromen van zulke cijfers te halen, laat staan in amper een halve maand tijd.

In de box office-strijd der comicbookverfilmingen blijft The Dark Knight (2008) voorlopig met een bebloede neus achter. Volgens Box Office Mojo mag de film zich nu ook tot de miljardairs rekenen (toch qua dollars) en steken Earth’s Mightiest Heroes Batman meteen voorbij. Er is jaren naar deze film toegewerkt, dus wat mij betreft hebben ze deze cijfers wel verdiend.

Of de twee miljard ooit gehaald zal worden valt niet met zekerheid te zeggen, maar Marvel Studios heeft nu in ieder geval genoeg geld in het laatje voor de productie van hun volgende films. Laat maar komen!

Comments

comments


Cosmonaut

 
avatar