0
Posted 15/05/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Roger Langridge zegt ‘nee’ tegen Marvel en DC

Veel mensen weten niet meteen wie het is, maar Roger Langridge (Snarked, Fred the Clown) heeft in een interview voor de Orbital Comics Podcast aangekondigd dat hij geen werk meer zal accepteren van Marvel en DC. Grappig eigenlijk hoe juist de minder bekende tekenaars/schrijvers zich geroepen voelen om voor het oog van de massa luidkeels hun ontslag aan te kondigen.

Langridge werd bij Marvel voornamelijk bekend door zijn schrijfwerk voor de serie Thor the Mighty Avenger. Net zoals zijn collega Chris Roberson (iZombie, House of Mystery) — die zich vorige maand fel uitsprak tegen de praktijken van DC Comics en achteraf ‘opstapte’ — heeft ook Langridge moeite met het ethisch handelen van de Big Two. Roberson ging weg bij DC vanwege de manier waarop ze zijn omgegaan met onder andere Alan Moore (Watchmen, V for Vendetta). Voor Langridge gaf de overwinning van Marvel op de erfgenamen van Jack Kirby (Fantastic Four, The Mighty Thor) de doorslag. De dag daarna las hij een blogpost van Steve Bissette (1963, Saga of the Swamp-Thing), waarin hij fel van leer trok tegen Marvel naar aanleiding van dit vonnis. Bissette overtuigde hem dat het juist was om zijn werkzaamheden voor Marvel te staken.

Het toeval wou nu dat hij net zijn laatste script voor de miniserie John CarterA Princess of Mars had ingeleverd. Zijn verplichtingen jegens Marvel had dus hij voldaan en daar zou het dan ook bij blijven. We hoeven echter niet te vrezen voor zijn welvaart en welzijn, want Langridge blijft een populaire illustrator. Momenteel maakt hij Snarked voor Boom! Studios. Zijn Popeyeminiserie bij IDW is zelfs omgezet naar een ongoing-reeks. En hij is ook bezig aan een geheimzinnig nieuw project dat hij bij diezelfde uitgever zal gaan uitbrengen.

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar