1
Posted 15/05/2012 by Arno in Comics
 
 

Maak kennis met The First X-Men

Een recente teaser die Marvel de wereld instuurde deed vermoeden dat de uitgeverij in augustus wederom zal terugkeren naar de beginjaren van hun vrolijke mutantenteam: de X-Men! Ditmaal zal het echter niet draaien om de zoveelste First Class-serie rond de eerste studenten van Professor Charles Xavier (met name Cyclops, Jean Grey, Beast, Iceman en Angel), maar rond een nog vroeger gevormde troep mutanten die een wereld beschermt die hen haat en vreest: The First X-Men.

Gelijkaardig aan het recente Avengers 1959, zal The First X-Men — een vijfdelige minireeks die van start zal gaan in augustus — zich focussen op het verre verleden van het mutantenteam met enkele links tot het heden. Professor X is in deze reeks nog een jongeman, die voorlopig nog niet al teveel moet weten van het beschermen van jonge mutanten zoals zichzelf. Mutanten worden in deze tijd uiteraard al wel opgejaagd door de overheid en zijn het slachtoffer van allerlei geheime experimenten. In afwachting van de latere Professor X, zal niemand minder dan meneer James Howlett, alias Wolverine, de taak van beschermengel op zich trachten te nemen. The First X-Men zal dus aantonen dat Wolverine uiteindelijk al banden tot Xavier en zijn latere X-Men had nog vooraleer hij zelf het team zou vervoegen (en later zelfs de school zou overnemen in Wolverine and the X-Men).

Wolverine rekruteert onder meer zijn eeuwige aartsvijand (maar ook mede-huurling en -soldaat) Victor Creed, alias Sabretooth, en enkele voorheen onbekende jonge mutanten. Met Logans militaire achtergrond draait het hier echter niet om een school superhelden, maar om een troep jonge soldaten. Eén hiervan heeft al de intrigerende codenaam Bomb meegekregen. Verder zal Wolverine zijn unit ook nog een zekere welbekende Erik rekruteren, een machtige mutant met magnetische krachten en een eersteklas jager op Nazi’s…

The First X-Men zal op zijn eigen benen staan maar zit eveneens diep in de continuïteit van Marvel verweven en belooft ons dus heel wat verwijzingen naar de latere mythologie rond de X-Men. Zo mag je naast Wolverine, Sabretooth, de latere Professor X en Magneto ook FBI-agent Fred Duncan uit de allereerste X-Men-comics verwachten, komen er prototypische Sentinels aan bod en zal Logans team ook in conflict treden met niemand minder dan Namor, de Sub-Mariner. Een leuk detail: Marvel’s First Mutant en prins van Atlantis dwaalt in deze tijd nog rond als een zwerver in New York. De reeks vindt namelijk plaats nog voor Johnny Storm hem wakker zal schudden in Fantastic Four #4 (1962).

De minireeks zal geschreven worden door Christos Gage (World War Hulk: X-Men, X-Men/Spider-Man) met tekeningen van de legendarische Neal Adams (Batman, Green Lantern/Green Arrow), die zelf eind jaren ’60-begin jaren ’70 nog een korte maar memorabele run op de oorspronkelijke X-Men tekende. De eerste issue van The First X-Men ligt in augustus in de winkels.

Comments

comments


Arno

 
avatar
I'm not locked in here with you. You're locked in here with me.