3
Posted 15/05/2012 by Brainfreeze in Comics
 
 

Grote veranderingen in aantocht voor de Justice League International

Terwijl de grootste helden van DC zich verenigden in de Justice League, werd er door de Verenigde Naties een gelijkaardig team opgestart, bestaande uit enkele bekende B-listers, onder leiding van Booster Gold (en onder het waakzame oog van Batman). Deze Justice League International kwam tijdens de DC-relaunch in handen van Dan Jurgens (Superman) en Aaron Lopresti (Wonder Woman).

Justice League International 12

Volgens de recentelijk vrijgegeven solicitations van DC voor augustus zal Justice League International #12 echter al het laatste nummer van de reeks worden. Het bijzondere hieraan is dat deze serie wel redelijk goed verkoopt. Een blik op de verkooplijst van april leert ons bijvoorbeeld dat het titels als Superboy, Stormwatch en Suicide Squad achter zich laat.

Het stopzetten lijkt dus een creatieve reden te hebben. Kijkende naar de solicitations van de nieuwe comics voor augustus valt het op dat alle Justice League-comics iets met elkaar gemeen hebben. Zo eindigt Justice League #12 door Geoff Johns (Green Lantern) en Jim Lee (Batman) met een schijnbaar schokkende laatste pagina. Justice League International Annual #1, door Geoff Johns, Dan Didio (OMAC) en Jason Fabok (Batwing), haakt hier weer op in want ook in de tekst bij deze one-shot staat dat het weleens het laatste avontuur voor de JLI zou kunnen zijn. Justice League International #12 zelf staat dan weer in het teken van de begrafenis van een teamlid, met natuurlijk de aankondiging dat het om de laatste issue draait.

Als je het mij vraagt dan denk ik dat misschien beide Justice Leagues er na issue #12 weleens heel anders uit zouden kunnen zien. Wat vinden jullie? Is een revamp van de teams te vroeg? Of is het de ideale gelegenheid om jouw favoriete held er eens tussen te proppen?

Comments

comments


Brainfreeze

 
avatar